A nők álma: George Clooney

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kis George és testvére, Ada
Gyermekkor és gyökerek

George Timothy Clooney 1961. május 6-án született Lexingtonban (Kentucky). Családjában nem ő volt az első, aki előadói pályára adta a fejét: édesapja, Nick Clooney az újságírás mellett televíziós műsorokat vezetett, filmekben játszott; nagybátyja José Ferrer színész, akárcsak unokafivére, Miguel Ferrer; nagynénje, Rosemary Clooney pedig jazz- és countryénekes.

Élet Hollywood előtt

Nem csoda, hogy már zsenge gyermekkorában megfordult George fejében az ötlet, hogy ő is népszerű rokonai nyomdokaiba lépjen, de ezzel párhuzamosan a baseball is nagyon vonzotta. Szeretett volna ő lenni a Cincinatti Reds csapat legjobb játékosa. Még a Northern Kentucky Egyetemen végzett tanulmányait is felfüggesztette, hogy csatlakozhasson a baseballcsapathoz. A sportban azonban nem tudott tervei szerint érvényesülni, ezért 21 éves korában elfogadta a nagybátyja által kínált rövid szereplési lehetőséget a lóversenyekről szóló And They're Off című filmben. A forgatás után George már pontosan tudta, hogy valójában mire vágyik: kizárólag színész akar lenni.

Édesapja kezdetben nem volt elragadtatva az ötlettől. Szerette volna, ha fia előbb befejezi tanulmányait, hogy mindenképp legyen egy diploma a kezében. George azonban nem tágított. Kentuckyban kevés eséllyel indult volna a népszerűség felé, ezért rögtön a mozi mekkája felé kezdett kacsingatni. Mivel a hollywoodi megmérettetéshez nem volt elég a tehetség és az akarat, hanem pénz is kellett, 1982 nyarán a fiatal férfi dohányvágással kereste meg az úthoz szükséges összeget. Végül 300 dollárral a zsebében megérkezett álmai városába.

Ross doktor szerepe meghozta a népszerűséget

Hathaway nővérrel a Vészhelyzetben

A siker évei

Miután a hihetetlen nézettséget produkáló sorozattal 32 évesen igazi híresség lett, két év múlva több filmben megjelent a vásznon is. Először Michelle Pfeiffert bűvölte a mobiltelefonjával a Szép kis napban, majd az Alkonyattól pirkadatig című Quentin Tarantino-filmben lépett fel. Eztán következett Az őrület határán, majd a Mint a kámfor, melyben a mára ünnepelt popcsillaggá vált Jennifer Lopezszel állt a kamerák elé. Az egyre népszerűbb színész lassanként a siker zálogának számított egy új filmben. A sivatagi cápák és a Viharzóna után rendezői képességeit is próbálta megcsillogtatni több-kevesebb sikerrel az Ocean's eleven című filmben, melyben parádés színészi gárdát vonultatott fel a gyengébb nem képviselőinek legnagyobb örömére. George Clooney mellett Brad Pitt, Andy García és Matt Damon alakítják a férfi főszerepeket.

A sikeres mozifilmek forgatagának köszönhetően már megtehette, hogy felhagy a számára kevésbé csábító sorozatokkal, ezért kilépett a Vészhelyzet stábjából, hűtlenül magára hagyva a sorozatban éppen akkori barátnőjét, Hathaway nővért (Juilanna Marguiles) és vele együtt a tévéképernyőre ragadt rajongóit.

George és a nők

Barátjával, a 60 kilós Maxszel
Renée ZellwegerDenise CrosbyDedee Pfeiffer Kelly Preston

Korábban
George Clooney legújabb szerelme
Clooney filmszerepet adott pincérnő szerelmének
A házasság volt Clooney legnagyobb tévedése
Cloony Zellwegerrel járt

Ajánlat
George Clooney-honlap

Fórumajánló: Ki a legszexibb férfi?