Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

70-es évek: az első sikerek

Forrás: [origo]


80-as évek: Előtérben a minőség

Az ekkora már önálló vállalattá alakult Borsodi Sörgyár termékeire a minőségfejlesztés révén a határainkon túl is felfigyeltek. Így például a müncheni Spaten Sörgyár kizárólagos magyarországi termelőjévé és forgalmazójává választotta a Borsodit. 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, a Borsodi Pólót, valamint az 50 literes hordós kiszerelésű sört.

90-es évek: A legek kora

Forrás: [origo]

2000-es évek: a legszebb korban

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Borsodi Sörgyár a "nullás" években is folytatta fejlesztéseit, újabb és újabb termékekkel örvendeztetve meg a hazai sörfogyasztókat - elég csak a 2002-es újdonságokra, az 1 literes Nagy Testvérre vagy az alkoholmentes Stella Artois-ra gondolnunk. A 2003-as jubileumi év is számos meglepetéssel szolgál: a könnyen fogyasztható Borostyán sörkülönlegesség mellett a sörgyárral együtt 30. születésnapját ünneplő Borsodi "limitált szériája" teszi emlékezetessé az évfordulót.

30 év szép kor még akkor is, ha számos sörgyár - köztük a Borsodi anyacége, az Interbrew - ennek többszörösét tudhatja maga mögött. Sokan bizonygatják, hogy lélekben már a 2073-es centenáriumot várják, esetleg üzenetet küldenek 2473-ba, az ötszázadik születésnapi buli résztvevőinek - Bognár Gyula, a gyár vezérigazgatója azonban más megvilágításba helyezi az idei évfordulót.

"Mi büszkék vagyunk arra, hogy a Borsodi Sörgyár 30 éves, nekünk ez a 30 év nagyon sokat jelentett, és jelent ma is. Természetesen ez egy gyár életében nem sok idő, de az itt dolgozó emberek életében igen" - hangzott el a jubileumi év megnyitóján, s ehhez már csak egyvalamit tehetünk hozzá: "Ha ünneplésről van szó, minden alkalom jó alkalom."