Őrült spanyolok

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Este fél tízkor már a Wan2 színpadnál toporgunk egyre türelmetlenebbül, ugyanis az átszerelés csúnyán elhúzódik, akár egy szappanopera vége. A nagyon várt Amorf Ördögök ördögi lassúsággal végzik a technikai jellegű melót, így van idő kimenni még párszor sörért.

Forrás: ==
A hispán kollektíva

Kint pohárgyűjtögető fiatalokat kerülgetünk, ők különféle ajándéktárgyakra pályáznak és legszívesebben kikapnák a megfáradt munkásember kezéből a sörét. A mohó ifjoncok csak akkor zavaróak, mikor már-már elvinnék az ember poharát, pedig még van két ujjnyi az alján (a vége a legjobb, köztudott), de az is stresszelő, mikor ugrásra készen figyelik mozdulatainkat, hogy mikor helyezzük le az asztalra az üres műanyag poharat. A Wan2 sátor előtt két krimó különböző zenéi ütik egymást, az egyikben blues szól, az öreg Bill dalol, a másikból dühödt, őszinte trash-metál jön át igen hangosan. A két muzsika közti határon teljes az akusztikai káosz, de nem sokáig szenvedünk kint, inkább megnézzük az Ördögök remek koncertjét.

Péterfy Bori távolléte miatt sok pazar számot kihagy az együttes a repertoárból, de ettől még fogyasztható, sőt, igen jó a produkció. Őket az Ojos de Brujo, a Varázsló Szeme nevű katalán formáció követi, míg átszerelnek, van időnk olvasgatni az sms-falra érkezett, nem túl szellemes üzeneteket: "Orális szexet mindenkinek" - írja egy tinédzser, majd a "Vacsi a hűtőben! Puszi, anyu!"- szöveg jelenik meg a vásznon.

Szubjektív Sziget, 2. részhttp://nyar.origo.hu/nyar/20030801szubjektiv.htmlMűvészetek Völgyehttp://nyar.origo.hu/nyar/20030723muveszetek.html

A hispán gárda nagy lendülettel kezd és végig korrekt hangulatban tartja az amúgy is elszántan poharazó, táncoló nézőket. Egy roppant energikus, komoly hanggal megáldott, jó húsban lévő, tetkós énekesnő viszi a prímet, csillogó, sárga ruhában feszít. Elsöprő lendületű muzsikát játszanak, a flamencós rockszámok közti szünetben meg a marihuána legalizálása mellett teszik le voksukat. Míg peng a két akusztikus gitár, a megtermett asszonyság spanyolul szövegel, az egyik kongás meg fordít, úgy-ahogy: - Okéj, ájvilltrájtu trádusz! Márihána iz onli a plánt! - mondja lelkesen. Az köztudott, hogy az európai népek közül a spanyolok beszélik a legviccesebb angolt, így nem csalódunk.

A banda jó, aki szeretné őket elcsípni megteheti: Bogota, Berlin, Párizs vár rájuk augusztus elején. Három nap, három koncert - talán nem is alszanak egyáltalán, attól ilyen őrültek.

kcs