Kínos percek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mi sörért megyünk és utána elképedve látjuk, hogy három kislány meghitt nyugalomban kártyázik az egyik asztalnál: kissé lélekromboló a látvány. A szomszédos asztalnál már jobb a hangulat, négy ifjú titán - gyomrukban Németország egyéves sörtermésével - azzal próbálkozik, hogy lábbal az asztalon kísérje a fellépők muzsikáját, sajátos dobszólót kanyarintván mellé.

A poros bakancsok alapzaja mellett is halljuk, mikor a stage-manager (porondmester) felkonferálja Sós Mercédeszt, az első Zámbó Jimmy díjas énekesnőt. Bizony, kissé megremeg a kezünkben a műanyag pohár, félelem és bizonytalanság költözik szívünkbe. A szerfelett idétlen módon elhalálozott énekesről elnevezett díjat adnak ki? Jimmy szellemiségének és zenei üzenetének (?) követője érdekes módon Madonnát énekel, erre már a szomszédos, egyre ittasabb csapatnak is kilöttyen a söre.

Eztán a Musica di Monica projekt jön: Csuka Mónika volt az első hazai hölgy, ki női beatzenekart alakított, még 1969-ben, majd 77-ben a Beatricében is zenélt. A "Ne fogadj el idegentől édességet" című, igen tanulságos dal előadója gyakori fellépő a Szigeten, komálják a népek. Talán előrukkol majd ilyesféle számokkal is: Ne menj át a zebrán pirosnál, Tiszteld az idős néniket, Segíts édesanyádnak a házimunkában, Kutyád ne piszkítsa össze a játszóteret! - Régebben a dobosok doboltak, az énekesek énekeltek. Az én húgom mindkettőt képes egyszerre művelni! - sipítozza Feró volt felesége, majd átadja a terepet testvérének. Ő valóban dobol és énekel, csak annyi a szépséghiba, hogy néha eldől a rosszul rögzített mikrofon, a hang pedig ugyanúgy tisztán és érthetően jön át, ami a cikkíróban a teljes playback erős gyanúját kelti.

Mónika tesz egy kísérletet arra, hogy a még hezitáló csöviket és plázacicákat maga mellé állítsa, így elénekli a Mercedes Benz című nótát, melyet egykor még Janis Joplin tett híressé. Eztán egyre többen tűnnek fel a színpadon, egyre riasztóbb a dolog - ám a félháznyi tömeg konokul kitart, az egyre erősödő fenyegetés ellenére sem mozdul: tudják, hogy újabb vizespólós fordulóra van kilátás.

kcs

Forrás: --

Fotógaléria: klikk a képre!