Szabó Győző a hét vezér egyike

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- Mostanság a forgatások miatt gyakran keltem hatkor vagy hétkor, amúgy ritkán vagyok talpon ilyenkor - nézett körül álmos pillantásokkal a strandon a Valami Amerika macsója. - Herendi Gábor új filmjében, a Magyar Vándorban leszek majd a vásznon, az egyik vezért, Tast alakítom. A forgatás klassz volt, a csapat öt nap után összeszokott és jó hangulat alakult ki, sokat húztuk egymást. Lovagolni is kell a filmben és ezek az alacsony, mongol lovak egészen más technikát igényelnek, mint azok, amelyeken megtanultam lovagolni. Kétszer le is estem a lóról.

- Én reggelente egyik pillanatról a másikra elkészülök, nem vagyok az a lassú, kávézgatós típus - folytatta, még mindig kissé álmosan. - Elindulok és azt hiszem, hogy magamnál vagyok, holott lehet, hogy nem vagyok egészen ébren. Mivel öt éve nem voltam nyaralni, kezdek fáradni. Idén sem voltam üdülni, próbák voltak a nyár során, mindössze pár szabadnap jutott, akkor a hobbimnak tudtam élni. Engem a motorozás kikapcsol és pihentet. Ma kifekszem majd valami partra, víz mellé. Ha választani kell, akkor tél-típus vagyok, ezért inkább a Mont Blanc, mint egy tópart. Hegyi túrák, patakok, nekem ez a jó. Kifeküdni a napra is jó, de nekem ebből egy nap elég is.

- Eredetileg rajzfilmeket szerettem volna készíteni, de ez a tervem nem jött be - mesélt a múltról a népszerű színész, aki szeptemberben folytatja a "Szeret, nem szeret" sorozat forgatását, Oroszlán Szonjával. - Aztán játékokat gyártottam, majd festő szerettem volna lenni, de az sem jött össze. Szakmám szerint végül reklámgrafikus lettem.