31 év - fodrász nélkül

Vágólapra másolva!
A világ leghosszabb hajú emberének hivatalos címére pályázik egy 67 éves vietnami férfi, aki immár 31 éve nem tette be a lábát egyetlen borbélyüzletbe sem, és természetesen maga sem nyírta a haját.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Alanis Morissette is növeszti...

A vietnami sajtó jelentése szerint van ok a nemzeti büszkeségre: Tran Van Hai haja jelenleg 6,2 méter hosszúságú, és a büszke hajkorona tulajdonosa erősen reméli, hogy ez elegendő lesz a Guinness Világrekordok Könyvébe való bekerüléshez.

A Guinness honlapja szerint a jelenleg érvényben lévő, 1997-ben felállított hajhosszúsági rekordot a thaiföldi Hoo Sateo tartja, 5,15 méter hosszúságú hajzattal - tehát az indokínai régió igen erős az ilyesféle csúcsokban.

A rekorderjelölt Ho Si Minh-várostól 350 kilométerre él, hagyományos vietnami orvoslással foglalkozik, ingyen kezeli a környéken élő szegény falusiakat.

Tömérdek haját többnyire tarkójára felkötve viseli, és sállal borítja be. Elmondása szerint csak az elmúlt hat évben 1,2 métert nőtt a haja, amit azonban - ugyancsak saját bevallása szerint - hat évvel ezelőtt mosott utoljára, tehát samponreklámnak semmiképp nem mehetne el.