Vágólapra másolva!
Bár a szabadság hetei alatt az ember elvileg jobban ráér, több ideje van, mégis sokan ugyanabban a zaklatott tempóban vezetnek, mintha munkába sietnének. Az első komoly nyári hétvége Spanyolországban 31 komoly karambolt és 36 halottat hozott.
Vágólapra másolva!

Az Ibériai-félszigeten is véget értek az iskolák, kezdenek kiürülni az irodák, a Kasztíliai fennsík lakói pedig autóikba pattannak, hogy meglátogassák Andalúziát, Valencia partjait vagy Baszkföldet: a lényeg a tenger. Bár vakáció alatt a tempó lehetne visszafogottabb, mégis sokan a vadul, elszántan a gázra taposnak, nyomják, mint Schumacher (netán Alonso). Nyilván szeretnének hamarább megérkezni a meghitt családi panzióba, leheveredni a pálmafák alá - ám sokan nem érkeznek meg sehová.

Forrás: MTI

A "Salida del verano" hadművelet első hétvégéjén teljesen megteltek az ibériai országutak és autópályák. Péntek délután és vasárnap este közt 31 komoly karambol 36 halottat hozott. A vasárnap délután volt a legrosszabb - akkor történt a balesetek fele -, így nem csak a partra sietnek a temperamentumos spanyolok, hanem vissza a városba is nyomják a gázt.

Annyival vigasztalódhatnak a statisztikákat böngésző funkcionáriusok, hogy a tavalyi első szabadságolási hullám ennél is rosszabb volt: 2003 július első hétvégéjén 59-en vesztették életüket a spanyol utakon.

A képen: Southport Sands (Anglia) 1928. szeptember. Halálos kimenetelű gépkocsi baleset színhelye volt az angliai városka. Mr. Cunliff és a lánya, Miss May Cunliffe szörnyethaltak, miután a hölgy által vezetett sportautó kanyarodás közben fölborult. A fotóriporter a borulás pillanatát rögzítette, bravúrosan.