Hungaroring: jó kocsik, jobb nők

Vágólapra másolva!
Végül semmi meglepő nem történt: Schumacher egyértelmű, sima győzelmet aratott, a magyar fiú a tizenötödik helyen zárt, öt kör hátránnyal, a férfinép pedig örömmel nézegette a formás karosszériákat.
Vágólapra másolva!

A XIX. Magyar Nagydíj nem hozott nagy meglepetéseket: a két Ferrari tarolt. Leginkább a Honda hívei ingathatták fejüket keservesen - hiszen a rajtpozíció alapján joggal bízhattak legalább egy dobogós helyben. Talán a legtöbb nézni való mégiscsak a verseny előtt volt.

Miről híres ez az ország, mit tudnak rólunk külföldön? A spanyolok úgy tudják, hogy nemzeti hősünk Drakula, firenzei diákok szerint Magyarország valami zavaros, áttekinthetetlen, bizarr háborúban áll Szerbiával, a művelt, párizsi egyetemistáknak halvány fogalmuk nincs arról, hogy hol van Budapest, a németek egy része ismeri a gulyás, a csikós és a paprika szavakat, próbálkoznak a pusztával, de az "egészségedre" az istennek sem megy nekik, pedig igencsak iparkodnak, szorgosan dobálják be a söröket.

Néha persze ímmel-ámmal megnézik a Várat, a Hősök terét és a Bazilikát, kattintgatnak nem túl nagy örömmel, a szívósabb, érdeklődőbb, világra nyitott turista elmegy Szentendrére, botorkál a 20-30 centi magas aquincumi romok közt (azért Róma szebb, sóhajtja), netán felmászik a visegrádi várhoz. A kaland után szomjazó, egzotikumra vágyó idegen meg megnézi a Havanna lakótelepet, hajózik egyet vagy tesz egy sétát az éjszakai VIII. kerületben. Elmegy, nem rossz, hümmögnek, de igazából egy dologban lehetünk biztosak: a magyar nők szépsége maradandó emlékként él majd bennük.