Hatalmas Lady Di áll a Temze mellett

Vágólapra másolva!
Diana hercegnőt nem feledi el népe, neve rendszeresen feltűnik a lapokban, a színes magazinokban. Tévés és rádiós műsorokat készítenek róla, megfestik arcát, könyveket írnak életéről - és ezúttal szobrot is kap.
Vágólapra másolva!

A képen Nigel Boonham brit szobrász az utolsó simításokat végzi Diana néhai walesi hercegnő 30 cm magas agyagszobrán Londonban, augusztus 24-én. Az autóbalesetben 1997-ben elhunyt hercegnőt széles mosollyal, ékszerek nélkül, egyszerű, földig érő estélyi ruhában ábrázoló agyagfigura egy 3 méter magas bronzszobor modellje, amelyet a Temze folyó mellett, a South Banken terveznek felállítani.

A hercegnő emléke még mindig sokakban él: márciusban közel 17 millió nézője volt annak a néhai walesi hercegnőről szóló NBC-műsornak, amelyben bejátszottak eddig még nem hallott, 1991-ben titokban készült hangfelvételeket a tragikus körülmények között meghalt Lady Dianától.

Legutóbb akkor írtunk róla, mikor a közelmúltban Diana mostohatestvérét, a 49 éves Adam Shand Kyddet holtan találták egy kambodzsai vendégházban. A fővárosi rendőrség jelentése szerint a férfi holttestét Phnom Penh vöröslámpás negyedének egyik luxusszállójában fedezték fel. Egy helyi mentős, Yim Mongul elmondása szerint a holttestet több helyen is kék foltok borították, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a férfival gyógyszer-túladagolás végzett.