Sziget: eddig 108 ezer látogató

Vágólapra másolva!
A Nagyszínpadon a hiphop-világ egyik legjellegzetesebb alakja, valamint a tengerentúlról érkező Kopófalka, a WAN2-n az új évezred dancefloor szenzációja, a világzenei helyszínen a Buena Vista Social Club havannai dívája és persze számos egyéb program: csütörtökön 57 ezer embert vonzott a Sziget Fesztiválra. Ez 22 ezerrel több vendéget jelent a tavalyi, esőáztatta második napénál.
Vágólapra másolva!

Kivételes programmal érkezett a Bloodhound Gang a Szigetre. A zenekar csütörtöki koncertjén Evil Jared Hasselhoff basszista "spriccelő kocsmát" nyitott, és egy nagy vízipuskából gyomorkeserűt pumpált magába, de a nedűből jutott a közönség egy részének is. A publikum örömmel fogadta a gesztust, akárcsak a banda legismertebb számát, a Discovery Channel-t.

A Buena Vista Social Clubból ismert Omara Portuondo a Világzenei Nagyszínpadon ropta, de nagy sikert aratott a Freestylers is: a WAN2 sátor közönsége többször is visszadobogta a csapatot. A karaoke helyszínen a Tankcsapda ejtőernyős balesetet szenvedett frontemberét, Lukács Lacit próbálta valaki pótolni, több-kevesebb sikerrel.

Ma este a világ leglazább bandája, a Fun Lovin' Criminals és a Marilyn Manson által is feldolgozott Tainted Love-val ismerttá vált Soft Cell lép fel a Nagyszínpadon. A világzenei helyszínen a Sziget kedvéért újra összeállt a Kolinda, az esti sávban pedig az Orchestra Baobab lesz hallható. A jazz helyszínen Tomasz Stanko várja a műfaj rajongóit, a roma kultúrát bemutató sátorban pedig a vajdasági Earth-Wheel-Sky Band nyomja a Sziget Fesztivál harmadik napján.