Mitnyan használhatja az MDF logót

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői ülésén helyt adott Kosztolányi Dénes, a Fidesz országgyűlési képviselője, kampányfőnök kifogásának, és megsemmisítette a budapesti XII. kerületi Helyi Választási Bizottság azon határozatát, amely vitatta, hogy Mitnyan György jogosult az MDF támogatását kifejező logó használatára.
Vágólapra másolva!

A XII. kerületi választási bizottság október 3-án felkérte Mitnyan Györgyöt, a XII. kerületi Fidesz-MKDSZ-polgármesterjelöltet, hogy gondoskodjon a plakátjain szereplő MDF-logó eltávolításáról, mert az alkalmas a választópolgárok megtévesztésére. Az FVB döntését Kosztolányi Dénes hétfőn este közleményben adta közre.

Megtévesztő Fidesz-plakátok a fővárosban/itthon/20021003megteveszto.html

Salamin András, az MDF XII. kerületi szervezetének elnöke az MDF-logót azért kifogásolta, mert a jelölt támogatásáról a demokrata fórum és a Fidesz-MKDSZ között nem született választási megállapodás. A felek meghallgatása után az FVB hétfői ülésén megállapította, hogy helyi szinten a tényállást nem tárták fel megfelelő alapossággal.

"Elégtelen ugyanis csak annak kijelentése, hogy dr. Mitnyan György törvényesen jár el, annak vizsgálata is elengedhetetlen, kinek az eljárása jogszerűtlen" - áll Kosztolányi Dénes, az FVB döntését nyilvánosságra hozó közleményében.