Az M0-s folytatását és új Duna-hidat ígér Gy. Németh

Vágólapra másolva!
Hamarosan folytatódik az M0-s körgyűrű építése - mondta Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelölt. Ehhez szükség van egy új Duna-hídra is, ami a kormány tervei szerint 2006-ig megépül - tette hozzá Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára.
Vágólapra másolva!

Kormányzati támogatással hamarosan folytatódik az M0-s körgyűrű építése, aminek előfeltétele, hogy az út vonalán híd épüljön a Duna felett - mondta Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gy. Németh hozzátette: az út- és hídépítés terve abban a budapesti városfejlesztési programban szerepel, amelyet a főváros közgyűlése a következő ciklusban fog elfogadni, az önkormányzati választások után.

Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára közölte: a kormány azt tervezi, hogy a következő évek közlekedésfejlesztési programjai között kiemelt szerepet kap mind az M0-s gyűrűhöz kapcsolódó északi híd megépítése, mind az Aquincum magasságában megépítendő fővároson belüli híd.

Szekeres kiemelte: az M0-s összekötő híd lehetővé tenné Budapest és az agglomeráció északi térségének lakói számára a megfelelő közlekedést, ezért a kormány támogatni fogja, és mindent megtesz azért, hogy a beruházás minél hamarabb megkezdődjön. Közölte: nagyberuházásról van szó, hiszen a fővárosból kivezető autópályákat és főutakat kötné össze az M0-s gyűrű északi része, ezáltal javítva az országon belüli kelet-nyugati irányú közlekedést is.

A politikai államtitkár reményét fejezte ki, hogy a beruházáshoz az Európai Uniótól is kap majd az ország pénzügyi támogatást. Szekeres Imre szerint ugyanilyen fontos, elsősorban a főváros lakói számára, az Aquincumnál megépítendő Duna-híd. Megjegyezte: ez a híd eddig azért nem épült meg, mert Óbuda és Újpest jobboldali polgármesterei megakadályozták a beruházást. Közölte: a kormánynak az a szándéka, és reményei szerint a főváros, illetve az érintett kerületek következő vezetésének is az lesz, hogy a híd megépüljön.