MSZP-kampányzáró: Gy. Németh versenyben marad

Vágólapra másolva!
A szocialista párt kampányzáróján Gy. Németh Erzsébet örömét fejezte ki, hogy végigcsinálta a kampányt, majd bejelentette: az ellenzéki várakozásokkal ellentétben nem lép vissza. A rendezvényen felszólalt Kovács László pártelnök és Medgyessy Péter miniszterelnök is. Kovács László az ellenzék egyik korábbi felvetésére válaszul kijelentette: nem a logó nagysága, hanem a program dönti el, ki kap több szavazatot.
Vágólapra másolva!

Az MSZP kampányzáró programján, a kőbányai Pataki Művelődési Házban Kovács László közölte: akkor is a szocialista pártra szavazna, ha nem az MSZP elnöke lenne. A politikus azzal magyarázta ezt, hogy a szocialista polgármesterek akkor is helytálltak, amikor erős kormányzati ellenszélben dolgoztak, ahol meg eddig nem ők irányítottak, ott új fejezetet kell nyitni. Másik indokként azt hozta fel, hogy az MSZP szavatartó párt, ennek bizonyítékaként említette a száznapos programot.

Forrás: ORIGO

A pártelnök kifogásolta, hogy az ellenzék négy hónap után a teljes négyéves kormányprogram teljesítését kéri számon. Mint mondta, ezt négy év alatt fogják teljesíteni, ígéreteiknek megfelelően. Szerinte az is bizonyítja, hogy jó a programjuk, hogy ellenfeleik csak a logó méretéről tudnak vitázni. Szerinte nem a logó nagysága, hanem a program dönti el, ki kap több szavazatot. Ismét megismételte, hogy amennyiben az ellenzék akadályt akar gördíteni az EU-csatlakozás elé, ha másképp nem megy, a népakaratot hívják segítségül.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelölt közölte, örül, hogy végigcsinálta a kampányt, mert rengeteg hasznos információt kapott. "Én már biztosan nyertem" - mondta, hozzátéve, hogy a budapestiek is nyerni fognak, ha a szegfűre szavaznak. "Álltam a szavam, és nem lépek vissza" - közölte, majd folytatta: ezt nem maga miatt tette, hanem azokért, akik számítottak rá. Szerinte be kell fejezni, amit a párt április 7-én elkezdett, majd azzal zárta beszédét: "Gyertek el, és mindig válasszátok a szegfűt, vasárnap és a hétköznapokon is".

A rendezvény végén Medgyessy Péter miniszterelnök szólalt fel. Elmondta, tavasszal a választók úgy döntöttek, hogy új fejezetet nyitnak, és végig kell menni, és be kell fejezni a rendszerváltást, amit a szocialisták kezdtek el. Ehhez, mint mondta több dolog kell, például le kell zárni a múltat, és csatlakozni kell az Európai Unióhoz.

4 milliárdba kerülnek a választások/onkormanyzati/200210174milliarba.html

A kormány eddigi tevékenységéről szólva elmondta: a legkirívóbb igazságtalanságokat már ellensúlyozták, és továbbra is a lehetőségek megteremtése a céljuk. Ennek a szellemében szükséges az is, hogy Magyarország az EU része legyen, mert itt van az ország jövője. "Nem feltételeket kell szabni, hanem feltételeket kell teremteni" - közölte, majd hozzátette: például meg kell teremteni az esélyeket a vállalkozóknak, az elmaradt térségeknek és a nehéz sorsú családoknak. "Ezt tesszük mi felkészülés címszóval." Beszédének végén kijelentette: biztos benne, hogy az MSZP jelöltjei helyt fognak állni a választásokon.

A beszédek után az összes budapesti polgármesterjelölt, valamint a fővárosi MSZP-frakció tagjai közösen köszönték meg a választók támogatását a színpadon. A rendezvény végén konfettiesőt és mini tűzijátékot követően a Benkó Dixieland Band zenéjére szórakoztak az egybegyűltek.