Rendőrjárás után - újra party a Hármashatár-hegyen

Vágólapra másolva!
Tavaly szeptemberben rendőrök oszlatták föl a Hármashatár-hegyi partyt. Ennek ellenére idén ismét megrendezik az immáron nyolcéves bulit. A szervezők elismerik saját felelősségüket is a tavalyi incidensben, és állítják, sokat tanultak az esetből. Ami ennél is fontosabb: szombaton megint ismert dj-k zenélnek a budai zöldövezetben, köztük Cadik, Erká, Dork, Isu, Áfonya és Grega.
Vágólapra másolva!

A partyzók örömére a tavalyi rendőrjárás ellenére idén is megrendezi a nyolcéves múltra visszatekintő összelektronikus zenei buliját az Illegál Party csapat. Bakai Ferenc szervező elismerte, hogy az ő hibáik is szerepet játszottak a tavaly történtekben, de mint mondta, "azért vannak a hibák, hogy tanuljunk belőlük".

Miután Bakaiék pontosan utánanéztek a terület státuszának, kiderült, hogy a buli helyszínének legnagyobb része közterület. Így míg legutóbba Pilisi Parkerdő Rt.-től és a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízgazdálkodási Felügyelettől kértek és kaptak engedélyt, idén az illetékes helyhatósághoz, azaz a II. kerületi önkormányzathoz fordultak a papírokért, sikerrel.

Tavaly szeptemberben a rendőrök kétszer is kiszálltak, és a lakossági bejelentésekre hivatkozva, a fenyegetőzéstől sem visszariadva, berekesztették a bulit. A szervezők ebben a kérdésben is okosabbak lettek azóta, megtudták, hogy a rendőrök két figyelmeztetés után, csak a harmadik kiszálláskor vethettek volna véget a rendezvénynek.

Bakai Ferenc elmondta, a rendőrök intézkedésének alapja egy, az előző engedélyben szereplő pont volt, mely szerint a rendezvény nem járhat jelentékeny zajhatással. "Szombaton okosabban jelöljük ki a helyszíneket. Legutóbb ugyanis csak az egyik volt túl hangos, a többitől végig mehetett volna a buli. Emellett most kicsit halkabban szól majd a muzsika" - vázolta a stratégiát.

A halkabb és körültekintőbben elhelyezett helyszínek en többféle zene szól majd. Egyfelől techno, az Illegál Parkolóban, a szervező Reakthorral, a frankhegyi fényfestő Dorkkal, Asával és Max-szal, valamint Gregával. A Minimál Tisztáson Isu, Tégla, Kalt, Wamzer és Sinkó lesznek a húzónevek.

A Darkside dombon és a Break Lugasban a tört ütemek kedvelői gyülekeznek majd, a dj-k között ott lesz például Cadik, Erká és TB Gon. Lányoké a főszerep a Feminim Parkolóban, de jut hely a hegyen a reggae-nek is, azaz Áfonyának, Super H-nak és Gonnoknak.

Peter Poppara