Bedurvulnak a németek - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvége elektronikus zenei eseménye mindenképp a Merlinben zajló Ultrahang Fesztivál. A többi érdemleges partyra tekintve megállapíthatjuk, hogy a szokásos brit invázió helyett, német fölény várható a hétvégén, elég a minimál-house-os Matthias Tanzmannra, a darenbézer Misanthropra, a technós Felix Körcherre, vagy az ipari psy-jal sújtó Xenomorphra gondolni. Azért a francia electrós Kavinsky, az osztrák Blockwerk, vagy a holland dramabás Noisia némileg színesíti a fölhozatalt.
Vágólapra másolva!

Szerda óta dübörög a Merlinben a kísérleti elektronikát zászlajára tűző Ultrahang Fesztivál, és egészen vasárnapig eltart. Ezeken a napokon délután négytől hajnalig tartanak a koncertek és a filmvetítések a Gerlóczty utcában.

Összesen ötvenhárom formáció érkezik tizenhét országból. Fellépők között böngészve ráakadunk a a hazai rapper-botrányhős, Sickratman nevére is.

Egy múlt héten a Merlinben tett kirándulás után tér vissza szokásos rezidenciájára a Lick the Click-sorozat. Crimson, Chrom és Isu azonban a Monóban sem magukban táncoltatnak.

A Kanadából érkezett Konrad Black után most a jónevű német dj, Matthias Tanzmann az LTC vendége, aki deep-, tech- és minimál-house-szettjével generál óriási bugit.

A hétvégi drum'n'bass-adagot az egyre aktívabb Circus Maximus crew hozza. Az általában a dnb technoid ízeit tálaló csapat ezúttal a holland Noisiát és Misanthropot szolgálja föl az Üllői úti K2-ben.

Innen csak egy ugrás a Futó utca és a West-Balkán. A változatos elektronikus zenei stílusban játszó és a Radio Café-s Infragandhihoz köthető Deck Attack-sorozat a vendége a szintén német nyelvterületről érkező osztrák Blocwerk.

Az ugyancsak a Ferencvárosban lévő Trafó Bár Tangó viszont szombatra ígéri az erősebb programot.

Többek között a volt Oasis-producer, Alan McGee által Budapestre telepített Death Disco-sorozat és hazai rezidense, Miss Lucifer, valamint a népszerű electro-zenéket propagáló Lollipop összefogásának eredményeképp Budapestre érkezik a francia electro meghatározó alakja: Kavinsky.

A német Felix Körcher viszont már a szinte szomszédos Club K2, pontosabban a Dirtybass technopartyjának vendége. A szombat esti szeletelésre a Viva Tv szerkesztőjét, dj Newlt, a sárándi rezidens Smith's-t, Sade Rusht, valamint Simont várják dj-pult mögé.

Egy budafoki barlangrendszerben, a Záborszky kúria alatt az iparigoa-fanok földalatti tevékenysége érzékelhető majd szombatról vasárnapra virradóra.

Ott lesz a stílus emblematikus embere, a szintén német Xenomorph, valamint a tavalyi év második felében megalakuló Psybaba label zenészei, például a Trippiehippies, az Irgumburgum és a Venom Sense.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara

Forrás: [origo]
Xenomorph