Vj-torna és a csábító parazita - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Szétcsúszott lazulás, okos pörgés, végletekig bonyolított minimalizmus, repetitív technóorgia: igazi nemzetközi váróteremmé változik a hétvégi Budapest. Az egyik oldalon a flamand electroclashes és a japán zenmester, a másikon a német átváltozóművész és a brit kölyökmágus. És a belgák hova álljanak? Hétvégi partyajánló.
Vágólapra másolva!

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Cinetrip Tours Nemzetközi Vj-tornának a Merlin ad helyet. Az egyhetesre nyújtott rendezvényen hétfőtől szerdáig nyitott szakmai workshopon vehetnek részt az érdeklődők.

Csütörtöktől szombatig tart a nagy megmérettetés, ahol az idén is három kategóriában mérik össze tudásukat a versenyzők.

Ám a Cinetrip Vj-torna nemcsak vizuális programmal, hanem auditív csemegével is megörvendezteti a látogatókat. A hét második felében a Merlinben partysorozat indult, ahol magyar és külföldi vj-k, dj-k és zenekarok közös performanszát élvezheti a közönség.

A Low Fesztivál holland-flamand fellépői, többek közt a latint és house-t élőben játszó belga Buscemi és két honfitársa, az electroclashben utazó Nid&Sancy. A kisteremben dj-k, köztük Fine Cut Bodies élő fellépése színesíti a programot.

Március elsején az ötéves Deck Attackkel karöltve a Low Power party keretében a holland Kraak'n'Smaak mutatja be, hogyan szól élő zenekarral a funk-house-break, utánuk pedig a belga Turntable Dubbers dj-duó táncoltat.

Hideaki Ishii, azaz ahogy világszerte ismerik, dj Krush immár a negyvenes évei közepét tapossa. Épp huszonöt éve váltott életstílust, foglalkozást és hitvallást: egyszerű városi bűnözőből autodidakta hiphop-dj-vé avanzsált. Suimou Tsunenimasu (jelentése körülbelül: "véget nem érő tanulás") címre hallgató életmű-DVD-jének kiadása alkalmából harmadszor is hazánkba érkezik.

Technikailag dj, de sokkal szélesebb körben használja hangszerét. Hiphopzeneszerző, talán így általánosságban ez illik rá leginkább, aki annyi mindent kever, hogy stílusa megosztja hallgatóságát. Absztrakthiphop, triphop, persze keverve rengeteg dzsesszes elemmel, és ha még hozzátesszük, hogy dub, ambient és funk, hát, kitudja...

Dj Krush: Journey of Time

A hazai netlabelek újabb gyöngyszeme, a Budabeats második digitális megjelenésével egyidőben tartja a kiadó "launch-buliját" szombaton a Tripla kávézóban. Az este folyamán a kiadóhoz elsőként igazolt Kovacs, a kiadót igazgató Gandharva (Afrozsiráf), továbbá Suefo (Tilos) és Von Yodi (szintén Afrozsiráf) fog a lemezjátszók mögé lépni.

Bëlga: Szerelmes vagyok

A Gödörben a hazai popszcéna Markos-Nádas-Boncz triója ragad mikrofont, a lemezjátszóknál pörgető mókamester, a "Lopunk Funk" stílus megalapítója, Titusz vezényletével. Szamárfül a világnak, mocskosszájú kabaré - Bëlga-módra. Az est komolytalanságát ellensúlyozandó az új énekessel felálló Szénhülyék is színpadra lépnek.

The Carbonfools: Furilla