Nigella Lucy Lawson 1960. január 6-án született Londonban, apja, Nigel Lawson Nagy-Britannia második legbefolyásosabb embere volt Margaret Thatcher kormányának kabinetfőnökeként. Nigella mindig is szeretett tanulni, és már ifjúkorában nagyszerűen bánt a szavakkal. Nemhiába későbbi választása az újságírás, előbb azonban 1979-ben elvégezte az Oxford Egyetemen a középkori és modern nyelvek szakát. Írói vénája természetesen meghatározta pályája alakulását, és újságírói állást vállalt a The Spectator étteremajánló rovatánál. Talán a hivatalból tett rendszeres étteremlátogatásai alatt kristályosodott ki benne egészen, hogy főzésre és bármennyire furán hangzik, evésre született. Hamarosan a Sunday Times irodalmi szerkesztője lett, mellette pedig szabadúszó újságíróként dolgozott a The Guardiannak, a Daily Telegraphnak és az amerikai Bon Appetit magazinnak.
Főzés iránti szeretete az étterembíráló körútjai vagy inkább körevései alatt tovább nőtt, és a Vogue nagy-britanniai kiadásában már az ételkészítési rovat vezetőjeként dolgozott. Ekkor vált ismertté, és ekkor nyílt meg a lehetőség számára, hogy megossza a világgal azt az élményt, amelyet mindannyian magunkénak tudhatnánk, ha élni is tudnánk mindennapos rohanásaink közepette.
Kedvenc receptjeink Nigellától
|
Garnélarák fűszeresen Felaprítunk hosszú csíkokra egy csokor zöldhagymát, lereszelünk egy nagyobb darab friss gyömbért, felaprítunk 3 gerezd fokhagymát. A fűszereket 2 evőkanál olívaolajban megfuttatjuk, és amikor illatozni kezdenek, hozzáadjuk a megtisztított (frissen vásárolt vagy mélyhűtött és felengedett) garnélarákot, csak pár percig sütjük, míg a rák páncélja szép piros nem lesz. Tálalóedénybe tesszük, citromgerezdekkel díszítjük, így adjuk az asztalra, kézzel fogyasztjuk.
|
Petrezselyemsaláta Ez a saláta első pillanatra nagyon "vadnak" tűnt, de már rendszeres szereplő az étlapunkon, mert amennyire egyszerű, annyira isteni. |