Nem kockáztatott a FIFA, ezt a játékvezetőt küldi a vb-döntőre

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Dranciaország - Dánia, 974 Stadion, KATAR, mérkőzés, 2022. 11. 26.
Polish referee Szymon Marciniak checks on France's forward #09 Olivier Giroud during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between France and Denmark at Stadium 974 in Doha on November 26, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyel oldalak hatalmas sikerként könyvelik el, hogy Szymon Marciniak vezeti a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét, az Argentína-Franciaország összecsapást.
Vágólapra másolva!

Marciniak eddig két meccsen fújta a sípot Katarban: a Franciaország-Dánia csoportmeccset (2-1) és az Argentína-Ausztrália nyolcaddöntőt (2-1), úgyhogy mindkét válogatott számára ismerős a lengyel.

Szymon Marciniak Franciaországnak és Argentínának összesen egy sárga lapot osztott ki a két katari meccsén Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 41 éves lengyel játékvezető 2011 óta FIFA-bíró, az oroszországi világbajnokságon is már ott volt – akkor két meccs jutott neki, köztük egy Argentína-Izland csoportmérkőzés.

UEFA-rendezvényeken rengetegszer megfordult már játékvezetőként, összesen 39 Bajnokok Ligája-meccsen fújta a sípot és övé volt a 2018-as Európai Szuperkupa is.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!