Viccet csinál a védőkből az NFL leggyorsabb játékosa

Tyreek Hil Kansas City Chiefs NFL
KANSAS CITY, MO - DECEMBER 8: Wide receiver Tyreek Hill #10 of the Kansas City Chiefs breaks beyond the Oakland Raiders last line of defense en route to a punt return touchdown at Arrowhead Stadium during the second quarter of the game on December 8, 2016 in Kansas City, Missouri. Peter Aiken/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fontos meccset nyert a Kansas City Chiefs az Oakland Raiders otthonában az NFL 14. játékhetének nyitányán. A Chiefs legjobbja egy újonc volt, Tyreek Hill két touchdownt szerzett, és elsőéves játékos 1965 óta nem tett olyat, mint ő.

Az NFL 14. játékhetének nyitómeccsén az AFC Nyugati csoportjában rendeztek rangadót, hiszen az Oakland Raiders látogatott el a Kansas City Chiefs otthonába.

A meccs legszebb pillanatait ezen a meccsen nem a múltkor villogó Kansas-safetynek, Eric Berrynek köszönhettük, hanem a csapat újonc elkapójának, Tyreek Hillnek.

Esélyük sem volt utolérni Forrás: AFP/2016 Getty Images/Peter Aiken

A Chiefs speciális csapatrészében is játszó Hill

ugyanis bemutatta elképesztő sebességét,

és – noha ehhez a Raiders védőinek fáziskésése is kellett –, egy 78 yardos puntvisszahordással szerzett touchdownt a csapatának.

51 éve nem történt ilyen a ligában

Ezen a megmozduláson kívül még egy szintén parádés, 36 yardos TD-passzt is elkapott a fiatal játékos, és mivel két hete a Denver Broncos ellen egy kickoffot is touchdownra hordott vissza, így 1965 óta ő lett az első olyan újonc játékos, aki

az első NFL-szezonjában egyaránt büszkélkedhet elkapott TD-vel, valamint kickoff- és puntvisszahordásból szerzett touchdownnal.

A tavalyi draft ötödik körében kiválasztott Hill hihetetlen gyorsulása egyébként egyáltalán nem véletlen, hiszen a korábban az Oklahoma University futballcsapatában vitézkedő játékos az egyetemen atletizált is,

és komoly sikereket ért el a 100 és 200 méteres síkfutásban.

A már említett Broncos elleni visszahordás során elérte a 36,6 kilométer per órás sebességet, amivel ő lett a szezon addigi leggyorsabb NFL-játékosa.

Egy kiadós összefoglaló:

Nem ment sem az elkapóknak, sem az irányítónak

Az AFC Nyugat két élcsapatának küzdelméből végül a Kansas City Chiefs jött ki jobban, mivel a Raiders ifjú irányítója, Derek Carr egyáltalán nem találta a ritmust, és

41 passzkísérletéből mindössze 17 lett sikeres, ami összesen 117 yardra volt jó.

Ilyen szégyenletes statisztikái utoljára JaMarcus Russellnek voltak a Raiders soraiban.

Carr gyenge meccset zárt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Peter Aiken

Ez azonban nemcsak Carr lelkén szárad, hiszen az elkapói sem álltak a helyzet magaslatán: Seth Roberts például összesen kétszer ért oda Carr passzaira, tizenkét yard erejéig, és Amari Cooper is csak a neki indított labdák felét kapta el.

Még a bajnokot sem szabad leírni

Innentől kezdve pedig bármi megtörténhet ebben a csoportban, hiszen

a Chiefs ezzel a győzelemmel átvette a vezetést a Raiderstől,

és a 8-4-es mérleggel a harmadik helyen álló Super Bowl-győztes Denver Broncost sem szabad leírni, pláne, hogy a címvédővel még mindkét csapatnak lesz még egy-egy meccse ebben a szezonban.

eredmény, NFL 14. játékhét:
Kansas City Chiefs - Oakland Raiders 21-13