Vágólapra másolva!
Nyílt levelet írt Kiss Gergelyhez, a Honvéd válogatott pólósához a Vasas négy játékosa, a hosszú időre eltiltott Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán. A KEK-győztes vízilabdázók a bajnoki döntő ötödik mérkőzésén okoztak súlyos sérülést az olimpiai bajnok játékosnak.

"Hidd el, legszívesebben már a meccs után oda szerettünk volna menni hozzád, hogy bocsánatot kérjünk a történtekért. Nem tehettük, hiszen rögtön ránk sütötték volna, hogy azért vagyunk bűnbánóak, mert félünk a büntetéstől. Most, hogy ez már megtörtént, senki sem tételezhet fel részünkről sunyi szándékot."

Így kezdődik az a nyílt levél, amelyet a május 19-i Honvéd-Vasas bajnoki döntőn történtek "negatív" főszereplői, a medencei verekedésben vétkesnek talált és ezért első fokon egy-másfél éves eltiltással sújtott Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán írt a súlyos arcsérülést szenvedett Kiss Gergelynek, a Honvéd olimpiai bajnok játékosának.

A Vasas-pólósok, mint írják, őszintén és jóleső érzéssel kérik bocsánatát és egyúttal minden pólóbarátét is, akiket megbotránkoztattak és megingattak abban a hitükben, hogy a vízilabda fantasztikusan szép játék és érdemes a szeretetre.

A levél folytatása így fogalmaz: "Megfeledkeztünk magunkról. Elfelejtettük a lényeget, a vízilabda ember ember elleni küzdelmét. Ellenfelekből, azon a valóban szomorú szombat-vasárnapi két mérkőzésünkön ellenségek lettünk. A verekedésért csak mi vagyunk a hibásak, s bár nincs rá mentség, de Te is tudod, mit jelent 21 nap alatt 11 mérkőzést játszani és a szombati derbi befejezése után 15 óra múlva ismét vízbe szállni. Fáradtak, hajszoltak voltunk, és abban a néhány másodpercben még meg is feledkeztünk magunkról."

A lényege a négy játékos levelének, hogy szégyellik magukat, és nagyon sajnálják, ami történt.

Soraikat azzal zárják, hogy remélik: "megkeresésünk igazi elégtételt jelent Számodra, és a közösen imádott nagy szerelmünk, a vízilabda is hajlandó a bocsánatkérést elfogadni!"

Kiss Gergely megkapta a levelet, s most kér egy-két nap türelmet, jól meg akarja fontolni válaszát, de mindenképpen reagálni fog azokra a sorokra, amelyekben - a lényeget illetően - bocsánatot kért tőle Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán.

Korábban: