Vogel Soma: Nem emlékszem a végére, meg kellett kérdeznem, mi történt

Fukuoka, vizes világbajnokság, vízilabda, vízilabdatorna, férfi válogatott, döntő, Magyarország - Görögország, vizes VB, 2023. 07. 29.
Fukuoka, 2023. július 29. A magyar csapat ünnepli győzelmét a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A győztes finálé után a játékosok értékelték a sikert.

"Ha vissza kellene mondanom, mi történt az utolsó pár támadásnál, nem tudnám megtenni. A srácoktól kérdeztem, mi volt. Óriási, annyira emocionális volt az elmúlt hét, a mai nappal együtt. Itt volt a szívünk és megmutattuk, mennyire erős csapat vagyunk. Örülök neki, hogy kívülről is úgy néz ki, mennyire jó a közösség. A vb-kudarc volt a nulladik lépésünk, onnan próbáltuk más irányból megközelíteni a dolgokat. A spliti Eb-n már voltak jó jelek, most elég rövid felkészülésen voltunk túl, de mindig tudunk egymással pár szót ejteni. Nem elég, hogy eyenként jó játékosok vannak a csapatban, csapatként is meg kel ltudni mutatnunk, mit tudunk. Azt gondolom, ez most sikerült is.

De nem állunk meg itt, kijutottunk az olimpiára, ami nagy terhet vesz le a vállunkról a következő egy évben, de azt szeretnénk, hogy az olimpiai aranyérem legyen a végállomás"

- mondta a döntő hőse, Vogel Soma az M4 Sport kamerái előtt.

A magyar csapat ünnepli a vb-győzelmét. Igazi csapatmunka volt Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Sokkal fontosabb a vb-cím, mint, hogy én lettem a legjobb játékos. Igazi csapatmunka volt, a legfontosabb, hogy megnyertük az aranyérmet. Az egész világbajnokságon óriási munkát tettünk bele, nem volt egyszerű dolgunk, szinte az összes meccsünk a végén dőlt el. El is fárdtam a végére, örülök, hogy Vogel Soma ilyen sok ötméterest megfogott. Sok munka volt év közben a medencén kívül is, hogy 'megbarátkozzunk' egymással, jó cimborák legyünk. Sikerült, hasonlót éreztem az Eb-n is.

- árulta el Zalánki Gergő az M4 Sport kamerája előtt.

"Nagyon komoly meccs volt, igzán erős torna. A világbajnokság legjobb csapatait győztük le, spanyolokat, görögöket. Nagyon büszke vagyok minenkire, hogy világbajnokok tudtunk lenni. Sok az egyéniség a csapatban,

Vogel Soma például 12 ötméteresből nyolcat megfogott, nálam ő volt a torna legjobb kapusa, Zalánki Gergő pedig messze a vb legjobbja volt Megérdemelten lettünk világbajnokok"

- mondta Manhercz Krisztián.