Vágólapra másolva!
Autóbalesetben életét vesztette Kulcsár Anita, a Dunaferr nőikézilabda-csapatának Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes játékosa.

Tragikus autóbalesetben életét veszítette Kulcsár Anita, a Dunaferr nőikézilabda-csapatának világklasszis beállósa. Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézis, aki férjével Sukorón élt, autójával szerdán délelőtt Dunaújvárosba indult edzésre, ám a Pusztaszabolcs és Velence közötti útszakaszon megcsúszott, árokba csapódott, fának ütközött. A kocsi kigyulladt, a játékos az elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt.

Kulcsár Anita 1976. október 2-án született Szerencsen. Tízévesen ismerkedett meg a kézilabdával, pályafutását a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban kezdte. Vezetésével a csapat a megyei I. osztályból indulva az NBI/B-be jutott, Anita bekerült a junior válogatottba is, s 1995-ben szerződött a Győr együttesébe.

Az ETO-val kétszer lett bajnoki ezüst-, kétszer bajnoki bronzérmes, 1999-ben EHF-kupa döntőt játszhatott, amelyben a csapat ugyan kikapott a dán Viborgtól, ám Kulcsár két meccsen 21 gólt vállalt.

A felnőtt válogatott tagjaként már részese volt az 1998-as Európa-bajnoki bronzéremnek, összesen 165 alkalommal szerepelt a legjobbak között, s 402 gólt szerzett. 2000-ben a sydneyi olimpián ezüst-, a romániai kontinensviadalon aranyérmet szerzett, tagja volt a 2003-as világbajnoki második és a tavalyi Eb-bronzérmes nemzeti együttesnek is.

2001-ben távozott Győrből, előbb a Cornexi következett, majd 2004 elején a Dunaferrbe szerződött, ahol megszerezte első bajnoki aranyát. A jelenkor egyik legjobb beállósa 28 évet élt. A Magyar Kézilabda Szövetség a játékost saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A haláleset miatt elmarad a szerdára kiírt Dunaferr NK - Liss-Hódmezővásárhelyi NKC bajnoki mérkőzés, és szombat helyett február 5-én, vagy 6-án kerül lejátszásra a szerb-montenegrói Budocnost elleni Bajnokok Ligája-találkozó.