Vágólapra másolva!
Lance Armstrong, a Tour de France hétszeres bajnoka komolyan gondolkodik azon, hogy jövőre is elindul a francia kerékpáros körversenyen. A szenzációs hír az Austin American-Statesman című lapban, Armstrong lakóhelyének újságjában jelent meg kedden, s amint az írásból kiderül, az amerikai kerékpáros a L'Équipe augusztus 23-ai, leleplezőnek szánt cikke nyomán kezdett el kacérkodni a visszatérés gondolatával.

"Azt akarom, hogy a franciák még jobban utáljanak" - nyilatkozta a lassan 34 éves kerekes, aki egyébként a napokban eljegyezte kedvesét, Sheryl Crow country-énekesnőt.

Visszatérésről valójában nem is beszélhetünk, hiszen Armstrong - mint mondta - most is edzésben van, mindennap gyakorol. Tény viszont, hogy amikor hetedszer is győztesen, a sárga trikóban gurult végig a Champs-Élysées-n, bejelentette visszavonulását. Azzal a bizonyos L'Équipe-cikkel - amely arról szólt, hogy újravizsgálták egy 1999-es vizeletmintáját, és EPO nyomait találták benne - azonban nagyon felbosszantották a franciák.

"Csupán két hete gondolkodom azon, hogy mégis folytatni kellene. Ez a legjobb módja annak, hogy még több borsot törjek a franciák orra alá. Persze csak úgy, ha ismét győzök" - mondta.

A L'Équipe szerint az 1999-es Tour-minták közül hat volt pozitív, s mind a hat Armstrong állítólagos azonosítószámát viselte. Az amerikai 1999-ben 17 vizeletmintát adott - mind a tizenhét szakasz után, amikor a sárga trikót viselte.

Mindenesetre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, az ICU vizsgálatot rendelt el a cikk nyomán. A vizsgálat eredményét e héten hozzák nyilvánosságra. Az Egyesült Államok kerékpáros szövetsége, az USA Cycling határozott hangú nyilatkozatban állt ki Armstrong mellett.

Ami a kellemesebb témát, az eljegyzést illeti, Armstrong múlt szerdán kérte meg Crow kezét, amikor Idaho államban vakációztak, a Sun Valley (Napvölgy) nevű nemzeti parkban. "Megbeszéltem a dolgot a három gyermekemmel, s beleegyeztek. Csak utána kértem meg Sheryl kezét" - mondta Armstrong.

Ch. Gáll András

[origo]