Vágólapra másolva!
Jó ütemben gyógyul a sérülése Márton Annának, a női kardcsapat első számú emberének, aki nem műtéti úton kezelteti a térdét annak érdekében, hogy ott lehessen a tokiói olimpián.

- nyilatkozta hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában a világbajnoki bronzérmes vívó, aki bevallotta, őt és az orvosokat is meglepte milyen szépen gyógyul, különösen annak fényében, hogy volt, aki szerint ilyen sérüléssel nem fog tudni majd vívni.

Az egyéniben Európa-bajnoki második Márton Anna a műsorban arról is beszélt, hogy választania kellett a műtéti beavatkozás, vagy a most alkalmazott kezelés között, de ez igazából nem volt számára kérdés, mivel csak utóbbival volt esélye a tokiói szereplésre.

- jegyezte meg a 25 éves kardozó, hozzátéve, tisztában van azzal, hogy van kockázata a versenyzésnek, edzésnek, éppen ezért nem "ész nélkül" dolgozik, és rengeteg segítséget kap az orvosoktól, masszőrtől, gyógytornásztól minden nap.

Márton Anna, a női kardcsapat tagja Forrás: MTI/Illyés Tibor

Márton Anna már az egy héttel ezelőtt rendezett Magyar Kupa-fordulóban pástra lépett a csapatversenyben és a jövő heti, budapesti világkupán is ott lesz, amelyen eldől, hogy részt vehet-e a magyar válogatott a nyári játékokon. Mint mondta, szeretne hasznos tagja lenni a világkupán is az együttesnek, és úgy érzi, társainak is szükségük van arra, hogy ott legyen velük.

Márton mellett az utóbbi időszakban a négyes további három tagja, Pusztai Liza, Katona Renáta és Battai Sugár is különböző nehézségekkel, betegséggel, sérüléssel küzdött, de szerinte már mindenki teljes erőbedobással készül, hogy a BOK Csarnokban a csapat megszerezze a kvótát. Azt is elmondta, hogy az utóbbi hetekben azért dolgoztak közösen, hogy a vk-n a lehető legjobbak legyenek, és úgy érzi, sikerült megőrizni azt a kiváló csapategységet, amely a koronavírus-járvány előtt jellemezte a négyest.

"A cél megvan, és én azt érzem a csapaton, ahogy egyre közeledik a verseny, egyre fókuszáltabbak vagyunk. Ugyanúgy, mint egy éve, nem lehet minket elválasztani, nagyon jó a hangulat, és igazából annyira bízunk magunkban, hogy meg se fordul a fejünkben, hogy ez nekünk ne sikerülne" - emelte ki a már a BVSC-ben vívó Márton Anna, aki szerint nem izgulnak, inkább izgatottak és szeretnék már feltenni "az i-re a pontot".

A magyar női kardcsapat először szerepelhet az ötkarikás játékokon Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A gárda most az ötödik a ranglistán, ami azt jelenti, hogy az első négy helyezett utáni legjobb európaiként jelen állás szerint olimpiai induló. Tokiói szereplését a mögötte álló Ukrajna veszélyeztetheti, de ehhez utóbbinak legalább a második helyen kell végeznie, és a magyaroknak még ebben az esetben is elég egy tizedik hely az utolsó versenyen. Magyar bronz, vagy jobb eredmény pedig fix kijutást érne, másképpen fogalmazva, ha az ukránok győznek, a magyaroknak legalább harmadikként kell végezniük.