Új lendületet venne a Balla, Takács kenupáros

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, kenu, női C-2 500 m, döntő, DEVECSERINÉ TAKÁCS Kincső; BALLA Virág
Tokió, 2021. augusztus 7. Balla Virág (b) és Takács Kincső a női kenupárosok 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. A magyar kenu kettes ötödik lett. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Balla Virág, Takács Kincső kenupáros a tavalyi sikertelen év után idén ismét együtt versenyez, a céljuk pedig, hogy újra uralják a válogatókat, Duisburgban, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig kvótáért szállhassanak harcba.

A magyar szövetség (MKKSZ) honlapján olvasható beszámoló alapján a tokiói olimpián C-2 500 méteren ötödik páros közös edzéseit egy év szünet után ismét Szabados Krisztián felügyeli.
"Két hetet voltunk Portugáliában, mondhatom mindkettőnk nevében, hogy sikeres időszakon vagyunk túl. Hamar kialakult a korábban jól megszokott összhang közöttünk, még mindig nagyon jól kiegészítjük egymást" - nyilatkozott Takács Kincső.

Balla Virág (b) és Takács Kincső a női kenupárosok 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Balla Virág 2021 őszétől a Ferencvárost erősíti, ahol Varga Dávid, illetve Illés Roland segíti a felkészülését. Takács Kincső ugyan maradt a Graboplast Győri VSE versenyzője, 2022-ben viszont Németh Gergő vezette az edzéseit. Az idei szezonban Takács és a páros felkészülését már ismét Szabados Krisztián vezeti, a közös edzéseket Győrben bonyolítják le.
A páros tavaly először maradt alul válogatóversenyen az ötkarikás számban, a Bragato Giada, Nagy Bianka duó győzte le, ennek következtében az egység tagjai csak egyesben indulhattak a világversenyeken.

"A tavalyi évben megpróbálkoztunk más versenyszámokkal is. Szerintem mindig is a páros volt a fő számunk, most csak erre koncentrálunk.

Nekem így sokkal jobban tetszik a felkészülés, mert nagyon nehéz volt különböző távokra készülni, emellett a kettes hajó nekem mindig is egy pluszt jelentett, hiszen nem egyedül, hanem valakivel és valakiért tudok küzdeni"

- tette hozzá Takács.

Május 5. és 7. között Szegeden rendezik az első válogatót, ahol erős mezőnyre kell számítani női kenuban.

"Besűrűsödött a mezőny szerencsére itthon is, aminek örülünk, hiszen ez viszi igazán előre a magyar női kenut. A Nagy Bianka, Bragato Giada duó mellett a Gönczöl Laura, Opavszky Réka kettesre is oda kell figyelnünk. Mindenképpen szoros versenyre készülünk, éppen ez motivál minket.

A válogató eredményei alapján kerülhet szóba a szegedi világkupa is, ami szintén egy jó megmérettetés lenne hazai pályán, de már nemzetközi mezőnyben"

- folytatta a versenyző.

Az év legfontosabb eseménye az augusztusi, duisburgi kvótaszerző világbajnokság lesz.

Nagyon remélem, hogy tudjuk a tokiói eredményünket még fényesíteni, így nekem mindenképpen az a célom, hogy a párizsi olimpiáig együtt készüljünk, és ott dobogózni tudjunk" - fogalmazott Balla Virág, akit a közelmúltban beválasztottak az MKKSZ sportolói bizottságába.