Vágólapra másolva!
A Schumacher-rajongóknak jó hír, a Forma-1-es versenyek kedvelőinek rossz: a hétszeres világbajnok továbbra sem szándékozik visszavonulni, jövőre nyolcadik elsőségét szeretné ünnepelni.

Michael Schumachertől havonta legalább egyszer megkérdezi valaki, ugyan már, nem szeretne-e ilyen sikeres pályafutással a háta mögött visszavonulni. Belgiumban, hetedik világbajnoki címe megszerzése után is nekiszegezték a kérdést, de Schumi egy átmulatott éjszaka után is a szokásos választ adta: még hosszú ideig szeretne ellenfelei idegeire menni.

"Persze, nagyon örülök a világbajnoki címnek, de most már a következő szezonra (is) készülök" - szögezte le a kerpeni. "Beülök az autómba, s mindent megteszek, hogy nyolcadszor is a legjobb legyek. A visszavonulás a legcsekélyebb mértékben sem foglalkoztat, élvezem, amit csinálok." Schumachertől sokszor hallhattunk már hasonló mondatokat, az lett volna a meglepő, ha mást mond.

"Sokat foglalkozom a következő idényben életbe lépő szabályváltoztatásokkal, kíváncsian várom, milyen hatása lesz a módosításoknak. Soha nem nézem, mi van mögöttem, mindig az előttem álló feladatra összpontosítok: elvégre minden futam nulla pontról kezdődik" - bölcselkedett Schumi, akiről sokan pletykálták, a héten egy rendkívüli sajtótájékoztatón bejelenti, nincs tovább.

"Miért tenné, semmi nem indokolja ezt" - reagált rögtön Jean Todt csapatfőnök. "Egészen különleges rekordot ért el, már nincs mit bizonyítania. Élvezetből vezet, azt csinálja, amit igazán szeret. Még mindig fiatal, motivált és fitt, jól érzi magát nálunk, így biztosra veszem, hogy folytatja pályafutását."