Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint a lengyel pilóta menedzsere a Haas-csapattal tárgyal, az egyelőre azonban nem világos, hogy mi az egyeztetéseik célja.

Szinte biztosnak tűnt, hogy az életveszélyes ralibalesete után rehabilitált Robert Kubica az idei szezonra visszatér az F1-es mezőnybe a Williams versenyzőjeként, az SMP Bank támogatását élvező Szergej Szirotkin azonban túllicitálta őt, így a lengyel közönségkedvenc teszt- és tartalékpilóta lett a grove-i istállónál.

Kubica így ismét bekerült az F1-es vérkeringésbe, az egyelőre azonban nem világos, hogy merre viszi az útja, hiszen a Williams lecsúszott a mezőny végére és hacsak Lance Stroll nem veszi a sátorfáját, valószínűleg üresedés sem lesz a főszponzorát is elvesztő csapatnál. Kubica számára nincs sok nyitott ajtó a mezőnyben, azonban elképzelhető, hogy ő talál egyet.

Kubica is beszáll a pilótapiacra? Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A brazil Diario Motorsport úgy értesült, hogy menedzsere, Alessandro Alunni Bravi keményen dolgozik azon, hogy Kubica állása megmaradjon a Williamsnél, de a Haas-csapattal is „túljutottak a >>helló, mi a helyzet?<< típusú kérdéseken. Lengyel újságírók kérdésére Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azonban nem árult el semmit.

– idézte Steinert a lengyel F1WM.pl. A Haasnál több lehetőség is adódhatna Kubicának, hiszen a csapat nem elégedett az autót gyakran összetörő és pontokat alig szerző Romain Grosjeannal, Pietro Fittipaldi spái lábtörése miatt nem tud tesztelni a csapatnál, a pilótaprogramjuk tagját, Santino Ferruccit pedig Silverstone-ban két hétvégéről eltiltották és kirúgták az F2-es Trident-csapattól.

Grosjean tapasztalata hasznos a Haasnak, de idén alig szerzett pontot Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az amerikai pilóta dühből szándékosan nekiment csapattársa, Arjun Maini autójának, majd nem ment el a sportfelügyelői meghallgatásra, amit később egy sürgős orvosi vizsgálattal indokolt, lebukott, hogy kesztyű nélkül vezetett a paddockban és mobiltelefon is volt a kezében. A kihágásaiért bocsánatot kért, de Magyarországon és Belgiumban így sem állhat rajthoz.

A csapatnál azt mondták, a nyári szünetben foglalkoznak majd Ferrucci ügyével, mert a következő két F1-es nagydíj egyszerűen fontosabb.

„Tisztában vagyok a történtekkel, egyszer láttam is az esetet a tévében – mondta Steiner. – A hangot nem hallottam, ezért nem tudtam, hogy problémáik voltak, de később tájékoztattak. Azt mondtam, hogy ezzel most nem foglalkozom, mert versenyeznünk kell, majd visszatérünk erre, ha több információm lesz.”

Mindent egy helyen az Eb-ről