Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Lawrence Stroll, az Aston Martin Forma-1-es csapatának tulajdonosa tárgyalásokat folytat arról, hogy eladja a silverstone-i alakulat tulajdonrészének egy jelentős részét.

A kanadai milliárdos a 2018-as szezon közepén vásárolta meg az Aston Martin F1-es csapatát, miután az akkor még Force India néven versenyző csapat felszámolás alá került. Néhány szezont követően, amelyeket még Racing Point néven töltött a Forma-1-ben a csapat, amely végül 2021-ben az Aston Martin gyári csapata lett. Stroll 25%-os tulajdonrészével a gyártó ügyvivő elnöke lett. 

Lawrence Stroll
Lawrence Stroll kész eladni a tulajdonrészét az Aston Martinból
Fotó: AFP

A Bloomberg értesülései szerint a kanadai milliárdos szeretné eladni az Aston Martin Forma-1-es csapatának kisebbségi tulajdonrészét.

Az üzleti lap szerint ezt azzal a céllal teszi „az ügyhöz közel álló források szerint, hogy kihasználja a sportág növekvő népszerűségét. Nem ez lenne az első ilyen üzlete, tavaly novemberben egy amerikai vagyonkezelő cégnek, az Arctos Partnersnek adott el egy kisebbségi tulajdonrészt. A befektetői csoport egymilliárd fontra értékelte a csapatot – számolt be róla a Motorsport.com.

Amióta Stroll átvette a csapatot, rengeteget fektetett a projektbe. Tavaly nyitotta meg vadonatúj gyárát Silverstone-ban. Az Aston Martin fejlődése megkérdőjeezhetetlen, hiszen a tavalyi szezonban nyolc dobogós helyezést ért el. Az idei szezonban öt futam után az ötödik helyen áll a silverstone-i istálló a konstruktőri bajnokságban.

Az Aston Martin szereplésében kulcsszerepe van a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak, aki nemrég szerződést hosszabbított, így legalább 2026-ig a csapatnál marad.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.