Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke továbbra sem tett le arról, hogy leigazolja Max Verstappent, ám ez a Red Bullnál történt korábbi botrányok ellenére sem tűnik egyszerűnek a feladat.

Ha röviden akarjuk összefoglalni a Mercedes nehézségeit, akkor elég annyit mondani, hogy Max Verstappen jelenleg a leggyorsabb autóban ül, és 2028 végéig szerződése is van. 

Toto Wolff, Mercedes F1, forma-1
Toto Wolff nem tett le Max Verstappen megszerzéséről 
Fotó: Forrás: AFP

Ennek ellenére  Toto Wolff továbbra is úgy érzi, lehet esélye arra, hogy magához csábítsa a háromszoros világbajnokot.

Max Verstappen a Mercedesnél? Nem lehetetlen küldetés

Wolff azt mondta, hogy nem az autó az egyetlen tényező azoknál a pilótáknál, akikben „megvan a mélység”, Verstappen pedig szerinte egy ilyen pilóta - írja a Motorsport.

„Nagyon sok tényező szerepet játszik egy versenyző átigazolásában. Ha a legracionálisabb szemszögből nézzük, egyértelműen azt mondhatjuk, hogy a leggyorsabb autót a leggyorsabb versenyző vezeti. De nem hiszem, hogy ez lenne az egyetlen ok, amiért ott maradsz, ahol vagy.

 Az egyszerű elmék számára talán ez az egyetlen ok, amiért az autóban maradnak, de talán néhány emberben megvan a mélység arra, hogy más tényezőket is figyelembe vegyenek, és szerintem Maxban megvan ez a mélység.”

Hozzátette, nem hiszi, hogy ez meggyőzés kérdése lenne. Úgy gondolja, hogy Max mindenkinél jobban ismeri az autóversenyzést, és olyan döntést fog hozni, amely jó számára.

„Szerintem több tényező is szerepet játszik ebben, és ő az, aki után néhány dominó el fog dőlni. Most mindenki arra vár, hogy Max mit tesz”

 – mondta az osztrák. Wolff úgy véli, hogy a Mercedes 2026-os kilátásai nagyon vonzóvá tehetik a csapatát, nincs kétsége afelől, hogy nem erős a helyzete a jövő évi kocsijának potenciálja kapcsán:

„Max helyében 2025-ben is a Red Bullnál maradnék. De én nem vagyok Max. Az övék a leggyorsabb autó, de vannak más tényezők is.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.