Vágólapra másolva!
Szánalmas magyarázkodás egy 280 dolláros étel miatt.

Homártekercs 280 dollárért, azaz 100 ezer forintért? Lehetséges! Ehhez nem kell mást tenni, csak elutazni Floridába, ahol Miamiban a Forma-1-es nagydíjon szolgáltak fel ennyiért egy ételt. Ember nem gondolta volna, hogy ebből cirkusz lesz, pedig most ez történt.

Tom Garfinkel, a verseny vezérigazgatója nem érti a problémát. Szerinte azok, akik a közösségi médiában azon kiabálnak, hogy mennyibe került a homártekercs, nem értik a lényeget, és egyetlen fél mondatot ragadtak ki a szövegkörnyezetből.

Valaki a minap egy tweet-bejegyzést küldött, amely szerint egy homártekercs ára 280 dollár volt, és ezt kitették a közösségi média felületére

- mondta Garfinkel. "Csak azt felejtették el megírni, hogy ez a menü egy lakosztályhoz tartozó szolgáltatás része volt. Tehát ezt a homártekercset valóban 280 dollárért adták, de nem egy embernek, hanem tíznek."

A fotót Ryan Ellis, a Nascar-sorozatban részt vevő egyik versenyző tette közzé. De itt nem csak a 280 dolláros homárról van szó. Akik figyelmesen megnézik az étlapot, látják, hogy egy tányér nachos ára 180 dollár volt. 

A csirkeszárnyakat 200 dollárért vesztegették. A gyümölcsökért 190 dollárt kellett kifizetni.

Azonban nem csak a lakosztályokban voltak elképesztőek az árak. Kiderült az is, hogy egy sima marhahúsos szendvicsért 42 dollárt (15 ezer forintot) kellett fizetni a versenypályán. Ráadásul a szervezők wagyu-marhahúsos szendvicsként árulták ezt az ételt. Aztán kiderült, hogy mindez hatalmas átverés volt, mert a szendvicsben sima sonka volt. Amit - minden bizonnyal - egy közeli élelmiszerboltban vásároltak meg.

Az amerikaiak ezen nincsenek megdöbbenve. Szerintük, aki a luxust akarja élvezni a Miami F1-es nagydíjon, az fizesse meg. Ez is egy álláspont.