Vágólapra másolva!
Sima győzelemnek indult, majd gyászos döntetlen lett belőle - így lehetne összefoglalni a Real Madrid szempontjából a Valladolid elleni hazai bajnokit. A királyi gárda az első félidőben remekül futballozott, ám a helyzetkihasználása megint csapnivaló volt, és a szünet után a Valladolid kibrusztolta saját maga számára az egy pontot. A fő rivális, a Barcelona ezzel szemben nem játszott szépen, hanem csak eredményesen: a katalánok begyűjtötték a három pontot a Real Sociedad otthonában.

A Real Madrid ismét Luis Figóval és Zinedine Zidane-nal a kezdő csapatban futott ki a pályára, és a két Aranylabdás játékos gyorsan összehozta a vezető gólt a hazaiaknak. A fő érdem a portugálé volt, aki szédületes cselekkel verekedte le magát egészen az alapvonalig a jobb oldalon, majd úgy ívelt középre, hogy Zidane-nak már csak bólintania kellett.

A madridi drukkerek azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hiszen alig telt el egy perc, amikor egy rendkívül fura góllal kiegyenlítette a Valladolid. Karanka buktatta a jobb szélen Fernando Salest, mire a teljes madridi védelem leállt, mivel azt gondolták: szabadrúgás következik. A bíró azonban előnyszabályt adott, mivel a labda Totéhez került, akinek beadását Fernando a megkövült védők között a kapuba passzolta.

A hazai védők csak ekkor eszméltek, körbevették a játékmestert, aki azonban élénk mozdulatokkal mutatta: ő bizony nem fújt a sípjába. A Real persze nem sokáig esett kétségbe, heves rohamozásba kezdett, és ennek gyorsan meg is lett az eredménye: Pedro Munitis ugratta ki parádésan Raúlt, aki a szerdán, a Bajnokok Ligájában megszokott mozdulattal emelt a hálóba. Ezt követően még számos lehetősége akadt a királyi gárdának, de hol a célzás volt pontatlan, hol pedig a Valladolid kapusa, Ricardo hárított. A vendégek szépen asszisztáltak a Realnak, hasonló könnyedséggel játszottak, így a meccs igen csak látványos volt. A második félidőben aztán változott a helyzet, a Valladolid sokkal keményebben játszott, és ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább a levegőben lógott az egyenlítés, amit végül a csereként beállt Cuauthemoc Blanco meg is szerzett. A mexikóinak ez volt az első találata a spanyol élvonalban.

A Barca San Sebastianban lépett pályára, márpedig tavaly itt 6-0-ra sikerült nyerniük. A baszk csapat idén sem remekel, a forduló előtt az utolsó helyen állt a tabellán, így a papírforma vendéggyőzelmet ígért. A katalánok az első félidőben fölényben is voltak, és megérdemelten szereztek vezetést Patrick Kluivert fejesével. A második játékrészben aztán a hazaiak hevesen rohamoztak, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy kiegyenlítsenek. Igor Gabilondo a lécet találta telibe, egy alkalommal Gabrinak kellett a gólvonalról mentenie, arról nem is beszélve, hogy a játékvezető két igen csak gyanús esetben sem ítélt tizenegyest a hazaiak javára. A pontot végül mégis a Barca tette fel az i-re Xavi távoli bombájával.

Eredmények:
Espanyol - Rayo Vallecano 3-1
gól:
Palencia (24.), Velamazan (61.), De Lucas (85.), illetve Lopo (76., öngól)

Malaga - Athletic Bilbao 1-2
gól:
Musampa (90.,tizenegyesből), illetve Guerrero (13.), Etxeberria (80.)

Real Madrid - Valladolid 2-2
gól:
Zidane (5.), Raul (18.), illetve Fernando (6.), Blanco (89.)

Real Sociedad - Barcelona 0-2
gól:
Kluivert (30.), Xavi (77.)