Vágólapra másolva!
Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Liverpool, valamint a Manchester United labdarúgócsapata a Premier League hatodik fordulójának rangadóján, így még mindkét együttes veretlen az idei szezonban. Megszerezte első győzelmét a Newcastle United, amely Owen vezérletével 3-0-ra nyert a Blackburn vendégeként.

Érdekes mérkőzés elé nézett a Premier League hatodik fordulójában a Liverpool és a Manchester United labdarúgócsapata, a két gárda ugyanis még nem szenvedett vereséget az idei küzdelemsorozatban - sőt, a hazai Vörösök az elhalasztott találkozóknak köszönhetően csupán háromszor léptek pályára, s még gólt sem kaptak a Middlesbrough a Sunderland és a Tottenham ellen.

A BL-címvédő 50. ligagyőzelmére készült a MU-val szemben, a vendégek szeme előtt pedig a veretlenség megőrzése mellett az idegenbeli győzelmi sorozat megtartása lebegett. Ennek ellenére nem hozott magas színvonalat az összecsapás, az első játékrészben Van Nistelrooy egy szabadrúgással és egy kapu fölé emeléssel jelezte, a pályán a labdarúgás nevű játék zajlik.

A második félidőt a Liverpool kezdte lövéssel (Crouch 16 méteres próbálkozását védte biztosan Van der Sar), majd a 71. percben Gerrard passzát Luis García lőtte kevéssel a bal kapufa mellé. Ezzel gyakorlatilag ki is merültek a helyzetek, a jó védelmek eszén egyik csatársor sem tudott túljárni. A 0-0-val mindkét csapat megőrizte veretlenségét, a Liverpool pedig továbbra sem kapott még gólt a bajnokság során.

A találkozón lábközépcsont-törést szenvedett Roy Keane, aki az első vizsgálatok alapján legalább két hónapig harcképtelen lesz.

Első gólját szerezte a Newcastle-ban a Real Madridtól augusztus végén érkezett Michael Owen: az aranylabdás csatár együttese az idényben először gyűjtötte be a három pontot. A Szarkák Blackburnben léptek pályára, és Shearer 62. percben szerzett találata után 4 minutummal volt eredményes Owen, majd - amikor a vendégek Taylor kiállítása miatt emberhátrányban játszottak - a hajrában még N'Zogbia is betalált.

Értékes három pontot szerzett a Manchester City vendégeként a Bolton Wanderers, amely végig védekezett a találkozón, majd a ráadásban egy kezezést követő büntetőből megszerezte a győztes gólt. Az újonc Wigan otthon ikszelt a Middlesbrough-val.

Premier League, 6. forduló:
Liverpool - Manchester United 0-0

Blackburn Rovers - Newcastle United 0-3 (0-0)
gól:
Shearer (62.), Owen (66.), N'Zogbia (85.)
piros lap: Taylor (72., Newcastle)

Wigan Athletic - Middlesbrough 1-1 (0-1)
gól:
Camara (68.), illetve Aiyegbeni (14.)

Manchester City - Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
gól:
Speed (92., 11-esből)