Vágólapra másolva!
A labdarúgás szinte az egész világon a legnépszerűbb sportágak közé tartozik, ám azon lehetne vitatkozni, hogy melyik az a hely, ahol a sportág a legnagyobb népszerűségnek örvend. A versenyben a győzelemre valószínűleg a latin-amerikai és a dél-európai országok pályáznak, hiszen itt a megszokottnál is nagyobb érzelmi hőfokon égnek az emberek, és sokaknak minden egyes gondolatát a futball tölti ki. Jól bizonyította ezt egy Olaszországban tartott közvélemény-kutatás, amelynek eredetileg semmi köze nem volt a focihoz, a kutatók ugyanis egy másik "sportteljesítmény" iránt érdeklődtek.

A felmérést ugyanis egy, szexológiával foglalkozó klinika végezte, és a kérdés az volt, hogy a párok mire gondolnak szeretkezés közben. A fiatalabbaknál, akik csak nemrégen ismerkedtek össze, nem született meglepő eredmény, a legtöbben azon aggódtak, hogy a partner szülei hogyan fogadják a kapcsolatot. Az idősebbeknél, akik már több éve éltek együtt, már érdekesebb feleletek születtek. Az, hogy egyes férfiak azt válaszolták: szeretkezés közben egy Olaszországban roppant népszerű televíziós sztár, Sabrina Ferilli járt az eszükben, nem annyira váratlan, legfeljebb a partner számára kellemetlen.

A nők egy része viszont azt mondta, hogy még ilyenkor is azzal foglalkoznak, hogy fogják a hó végén kifizetni a lakbért, ami szintén igen kínos a társ számára. A legváratlanabb válasz azonban - és itt jön a képbe a labdarúgás - az volt, hogy igen sok férfiú még szeretkezés közben is a labdarúgásra gondol.

Sokan említették, hogy az eksztázis pillanatában Marco Tardelli nevezetes örömujjongása jut eszükbe. Tardelli az 1982-es világbajnokság fináléjában az olaszok második gólját szerezte, és amikor távoli bombája a hálóban kötött ki, akkor emlékezetes módon szinte önkívületben "rohant ki a világból". Ezen férfiúk valószínűleg legalább eljutottak a csúcsra...

Egy másik felmérés is alátámasztja, hogy Itáliában kevés népszerűbb ember van a focistáknál. A 13 és 20 év közötti olasz fiúk körében végzett közvélemény-kutatás szerint a fiatalok leghőbb vágya az, hogy ismert labdarúgók legyenek, mivel a megkérdezettek 42 százaléka ezt válaszolta. A második helyre a könnyűzene sztárjai futottak be, hiszen 31 százalék az ő karrierjüket választotta volna. És hogy miért éppen a labdarúgás?

Nos, a focit választók 39 százaléka erre azt mondta, hogy azért szeretne futballista lenni, mert így könnyebben hódíthat a lányok körében, 12 százalék azért választaná ezt a hivatást, mert így népszerű lehetne, és mindössze 11 százalék válaszolta azt, hogy így egész nap csak a focival kellene törődnie.