Vágólapra másolva!
Angliában külön hagyománya van annak, hogy egy-egy nagyobb sporteseményre valaki meztelenül beszaladjon: az elmúlt években a glasgow-i BL-finálén, vagy a sevillai UEFA-kupa-döntőn is történt hasonló eset. Úgy látszik azonban, hogy egyesek exhibicionizmusa számára nem elegendő, hogy a világ televíziónézői megnézhessék minden porcikáját, már az amatőr mérkőzések sem mentesek az úgynevezett streakerektől.

Néhány éve a Unibond Cheshire Senior-kupa döntőjére került sor a Witton Albion és a Woodley Sports között, és fél órával a lefújás előtt utóbbi csapat vezetett 1-0-ra, amikor egy meztelen férfi berohant a pályára. A játék persze megszakadt, és leghamarabb a Witton védője, Brian Pritchard eszmélt, aki egy pazar gánccsal földre vitte a nudista hajlamokkal megáldott úriembert.

A játékvezető azonban nem értékelte a dolgot, ő csak a szabálytalanságot látta az esetben, és a meglepett focistának felmutatta a piros lapot. Eközben a meztelen fickó felugrott, ügyesen kicselezte a biztonsági embereket, majd berohant a nézők közé. A játékvezető hajthatatlan maradt, Pritchardnak le kellett mennie a pályáról, csapata pedig emberhátrányban 2-1-es vereséget szenvedett.

Persze nem minden szurkoló akar meztelenül beszaladni a pályára, a többség tevékenysége azért kimerül abban, hogy kedvenceit biztatja. De mi van akkor, hogy a kedvenc egyesület megszűnik? Nos, az ilyen sorsra jutott német SC Göttingen drukkerei nem estek kétségbe: felajánlották szolgálataikat más kluboknak. Hirdetést adtak fel, amelyben bármelyik csapatot hajlandóak egy kis szurkolással támogatni, amennyiben az adott egyesület vállalja az utazási költségeiket, és fejenként néhány sört és kolbászt is fizet nekik. Egyetlen feltételük azért volt: a város másik csapata, az FC Göttingen ellen nem hajlandóak buzdítani az ellenfelet.