Vágólapra másolva!
A Kvízpart Liverpool FC-kvízének készítői még jó darabig nem kell hogy frissítsék adatbázisuk: hányszoros angol bajnok Steven Gerrard? - elnevezésű kérdésének válaszlehetőségeit. A világklasszis középpályás eleddig egyszer sem emelhette magasba az angol bajnoki címért járó trófeát, és valószínűleg a 2006-2007-es szezon végén sem fogja, miután a Liverpool idei negyedik vereségét elszenvedve 2-0-ra kikapott a Manchester United vendégeként.

A Mersey-part vörösebbik felén évről-évre nagy a nekibuzdulás, hogy most aztán már ide nekünk első Premier League-bajnoki címünket, azonban a nagy akarást rendre nyögés követi.

Valószínűleg idén sem lesz ez másként, hiszen az újabb vereséget követően már tizenegy pont a Benítez-csapat hátránya a listavezető Chelsea-hez képest.

A Bolton Wanderers egy góllal győzött a Blackburn Rovers vendégeként, ezzel megerősítette harmadik helyét a bajnoki táblázaton. A hazaiak a hajrában két büntetőt is elhibáztak, azaz nulla pont helyett akár hármat is szerezhettek volna. Az Arsenal idegeneben négyszer vette be az újonc Reading hálóját.

Premier League, 9. forduló:
Manchester United - FC Liverpool 2-0 (1-0)
gól:
Scholes (39.), Rio Ferdinand (65.)

Blackburn Rovers - Bolton Wanderers 0-1 (0-0)
gól:
Ivan Campo (62.)
kiállítva: Nolan (90., Bolton)

Middlesbrough - Newcastle United 1-0 (0-0)
gól:
Yakubu (85.)

Tottenham Hotspur - West Ham United 1-0 (1-0)
gól:
Mido (45.)

Reading - Arsenal 0-4 (0-2)
gól:
Henry (1., 70., utóbbit 11-esből), Hleb (39.), Van Persie (50.)