Nem akar Angliában maradni az Európa-liga-győztes Chelsea edzője

fbl Horizontal
Chelsea's Italian head coach Maurizio Sarri gestures during a training session at the Baku Olympic Stadium in Baku on May 28, 2019 on the eve of the UEFA Europa League final football match between Chelsea and Arsenal. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szeretne visszatérni Olaszországba Maurizio Sarri, az Európa-liga-győztes Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője. A szakember azt mondta, "nehéz" első angliai éve után szeretne közelebb lenni a családjához.

A londoni klub az El megnyerése mellett harmadikként zárt a Premier League-ben, az angol ligakupában pedig döntőt játszott, a viszonylag sikeres szezon ellenére azonban a szurkolók nem igazán fogadták el az olasz szakembert.

Hiába a jó szezon, nem igazán fogadták el a szurkolók Forrás: AFP/Ozan Kose

A tréner a Vanity Fairnek úgy nyilatkozott, amióta a szigetországba költözött, úgy érzi, "valami hiányzik".
"Nekünk, olaszoknak nagy a honvágyunk. Nehéz év volt. Kezdem érezni a hatását annak, hogy távol vagyok a barátaimtól, ritkán látom az idős szüleimet.

De az én koromban csak profi döntéseket hozok. Nem fogok már húsz évig dolgozni. A kispad kemény meló."

Az edző a Napolitól szerződött a Chelsea-hez, az olasz sajtó pedig már kész tényként kezeli, hogy hazatér és a bajnok Juventus irányítását veszi át.

"A nápolyiak tudják, mennyire szeretem őket. Tavaly azt választottam, hogy külföldre, és nem egy másik olasz klubhoz megyek. A kapcsolatunk nem fog változni" - mondta Maurizio Sarri.