Magyar válogatott védőt igazolt az NB I-be feljutott Vasas

Dombó Dávid, Nagy Miklós és Baráth Botond
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Vasas a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Budapest Honvédtól távozó magyar válogatott védőt, Baráth Botondot és a Kisvárda távozó csapatkapitányát, a kapus Dombó Dávidot.

Baráth Botond 2018 októberében az Észtország elleni Nemzetek Ligája-meccsen a Honvéd 100. játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, de tagja volt a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőin a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot, a Walest és az Azerbajdzsánt legyőző magyar csapatnak is.

"Nagy Miklós megkeresése után egyértelművé vált a jövőm, hiszen az általam és a klub által megfogalmazott célok tökéletesen egyeznek.

Elsődleges cél a klub eredményessége, de ha emellett a válogatottba is vissza tudok térni, akkor azt közös sikerként fogjuk tudni elkönyvelni" - mondta Baráth Botond a szerződés aláírását követően.

Dombó Dávid, Nagy Miklós és Baráth Botond Forrás: Picasa

Dombó Dávid a Kisvárda kapusaként tavaly októberben és idén áprilisban - a legszebb védésért - különdíjat kapott az M4 Sport és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szavazásán. Remek teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Kisvárda története legnagyobb sikerét elérve a második helyen végezzen az NB I idei szezonjában, ezáltal pedig indulhasson az Európa Konferencia-liga küzdelmeiben.

"Egy remek szezont zártam a Kisvárdával, így nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz érkeztem, várom már a közös munkát.

Voltak lehetőségeim külföldről is, de amikor megérkezett a Vasas érdeklődése, akkor felgyorsultak az események és a döntésem innentől egyértelmű volt" - mondta Dombó Dávid, a Vasas új kapusa.

Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója elmondta, hogy mindkét érkező jelentős élvonalbeli tapasztalattal, válogatott képességekkel és megfelelő karakterrel rendelkezik. Az új igazolásokkal a csapaton belüli posztonkénti versenyt szeretnék tovább erősíteni. Hangsúlyozta, hogy a bejelentéssel nem zárult le az igazolások sora, tovább dolgoznak azon, hogy az elképzeléseiknek megfelelően megerősített kerettel vágjanak neki majd a bajnokságnak.