Vágólapra másolva!
Vasárnap a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban került megrendezésre a magyar minifutball Final4, amelyet végül hatalmas csatában az immár négyszeres bajnok Mad Dogs csapata nyert meg büntetők után a címvédő Todor-Pet Bau Team Kft. ellen.

Az első elődöntőre a reggeli órákban került sor szépszámú közönség, na és persze az M4 Sport kamerái előtt. A címvédő Todor végül ha nem is könnyen, de 2-1-re legyőzte az SZPCDSE együttesét, így már páholyból figyelhette a második elődöntőt. Ezen a meccsen a torna legnagyobb esélyese, a Mad Dogs az első félidőben még nem igazán találta a saját játékát, ám végül mégis magabiztosan, 2-0-s győzelemmel került be a döntőbe az Airnergy FC ellen.

A bronzmérkőzésen a két vesztes játszott kiváló mérkőzést, amelyen Sztojka Márk góljára egymást követő rövid időn belül Seregy Tamás és Czerman Márk révén két válasz is érkezett, így

az SZPCDSE 2-1-re legyőzte az Airnergy FC-t és megszerezte a bronzérmet.

"Ami a csapat teljesítményét illeti, kicsit most csalódottak vagyunk. Szerettünk volna legalább a harmadik helyen végezni, de ez sajnos nem jött össze. Viszont ki kell emelnem, hogy nagyon fiatal csapatunk van. Reméljük, hogy jövőre jobban fogunk tudni majd szerepelni. Ehhez a fiatalok egy kis rutint kell szerezniük, és akkor szebb eredményeket is elérhetünk a jövőben. Ami az EMF Euro Cup-ot illeti, nehéz lenne jóslásba bocsátkozni. Egyelőre nem nagyon ismerjük, milyen erőt fognak képviselni az ellenfelek. Majd meglátjuk, de remélem, hogy sikeresen fogunk szerepelni Hajdúszoboszlón" - mondta Nagy Gábor, az Airnergy játékosa, aki a torna legrutinosabb játékosa lett.

Kovács Martin kiválóan védett a négyes döntőben Forrás: Czifra Maria/Czifra Maria

Köszönöm az egész csapatnak a kiváló teljesítményt, amellyel hozzásegítettek ehhez a különdíjhoz. Reméljük, hogy Hajdúszoboszlón minél szebb eredményt érünk el, be fog érni az elvégzett munka" - árulta el a bronzérmes SZPCDSE játékosa, Kovács Martin, aki a Final4 legjobb kapusa lett.

A Final4 döntőjére 18 órakor került sor a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban, amely hihetetlen fordulatokat és izgalmakat hozott. Az őrült meccsen hamar kétgólos előnyre tett szert a Todor-Pet Bau Team Kft. Dunai András és Csoszánszki Dávid találatával, ám a Mad Dogsot ez sem zavarta meg. Büki Baltazár, Suscsák Máté, Cseri Gergő és Miskei Manó góljaival 4-2-re sikerült fordítani.

Amikor már talán mindenki azt hitte, hogy eldőlt a finálé, a Todor vészkapusra váltott, ennek pedig meg is lett az eredménye. Előbb Csoszánszki lőtt a félpályáról egy gyönyörű gólt, majd a 36. percben Barabás Miklós ki is egyenlített.

Újabb talált már nem született a rendes játékidőben, így jöhettek a büntetők. Az 5-5 rúgóig nem született döntés, majd

a hirtelen halált a Mad Dogs bírta jobban, Sós Márkó kihagyott hetese után az immár négyszeres bajnokcsapat ünnepelhetett.

"Természetesen elégedett vagyok a végső sikerrel. Küzdelmes elődöntőt játszottunk, de a legfontosabb cél az volt, hogy bejussunk a döntőbe. Nyilván, hogy ez sikerült, a fináléban is győzni akartunk. A döntő is nagyon nehéz volt,

Számomra mindig a csapat az első, örülök neki, hogy gólokkal tudtam hozzájárulni a sikerhez" - árulta el a győztes Mad Dogs játékosa, a torna társgólkirálya, Büki Baltazár.

Nagy csatát vívott egymással a Mad Dogs és a Todor Forrás: Czifra Maria/Czifra Maria

"A döntő elején gyorsan kétgólos előnyt szereztünk, de sajnos utána megfordult a mérkőzés. Nem úgy koncentráltunk, ahogy kellett volna, helyzeteket hagytunk ki, kapufát is lőttünk. Nem volt ekkor szerencsénk. Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy erős ellenfél ellen, végül csak a büntetők döntöttek. Ez mindent elmond a teljesítményünkről.

Kíváncsian várom, mire leszünk majd képesek a Bajnokok Ligájában"

- mondta az ezüstérmes Todor Pet Bau Team Kft. játékosa, a társgólkirály és egyben a döntő legjobb játékosa, Csoszánszki Dávid.

"Az első meccs egy kicsit döcögősen indult, az első félidő nem is úgy sikerült, ahogy terveztük. Hozzá kell szokni a körülményekhez, a pályához, illetve még bele kellett lendülni a játékba. Az elődöntő második félideje alapján végül magabiztos játékkal jutottunk be a fináléba.

A döntő igazán fordulatos meccset hozott, a vége alakulhatott volna bárhogy. A Todor elment két góllal, majd sikerült fordítanunk, de ezt követően voltak nagy hibák. Végül, ha büntetőkkel is, de egy picit jobbak voltunk.

A játék képe alapján a jobb csapat nyert. Ami az egyéni elismerést illeti, sok játékos megérdemelte volna a teljesítménye alapján, de nagyon örülök neki" - mondta Suscsák Máté, a győztes Mad Dogs játékosa, aki a torna legjobbja lett.

Vasárnap került sor Ligakupa döntőjére is, amely az egri Fáraó Bútor győzelmével zárult. A Fáraó Bútor csapatából került megválasztásra a torna legjobb játékosa is Lakatos Péter személyében.

FINAL 4 (Minifutball Szövetség)
2022. július 24. 08:30, Elődöntő
TODOR PET BAU TEAM KFT-SZPCDSE 2-1

2022. július 24. 11:00, Elődöntő
MAD-DOGS-AIRNERGY 2-0

2022. július 24. 16:30, Bronzmérkőzés
AIRNERGY-SZPCDSE 1-2

2022. július 24. 18:00, Döntő
TODOR PET BAU TEAM KFT-MAD-DOGS 4-4 - büntetőkkel bajnok a MAD-DOGS

Gólkirályok:
Dunai András - Todor Pet Bau TEAM Kft
Csoszánszki Dávid - Todor Pet Bau TEAM Kft
Büki Baltazár - MAD-DOGS

Különdíjasok:
#döntő játékosa: Csoszánszki Dávid
#legtehettségesebb: Miskei Manó
#legrutinosabb: Nagy Gábor Futre
#torna kapusa: Kovács Martin
#torna játékosa: Suscsák Máté
#gólkirály: Csoszánszky Dávid, Dunai András, Büki Baltazár