Szalai Attila: Az első félidő nem volt méltó hozzánk

SZALAI Attila Közéleti személyiség foglalkozása sajtótájékoztató sportoló SZEMÉLY
Kaunas, 2023. október 16. Szalai Attila, a magyar labdarúgó-válogatott játékosa sajtótájékoztatót tart a kaunasi Darius és Girenas Stadionban 2023. október 16-án. A magyar csapat Litvánia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt október 17-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A litvánok elleni idegenbeli 2-2-es döntetlen után Szalai Attila, a magyar válogatott védője elmondta, mit érez a mérkőzéssel kapcsolatban. 

"Nem leptek meg bennünket a litvánok, inkább mi tettük nehézzé a saját helyzetünket. Rengeteg párharcot vesztettünk, sokszor tettük csínbe a labdákat, amiket aztán az ellenfél szerzett meg, és veszélyes helyzeteket tudott kialakítani ezekből.

Rúgtunk két gólt, és közel jártunk a harmadikhoz, a kapusuk vagy háromszor védett hatalmasat a gólvonalon. De ez benne van a fociban, az viszont pozitívum, hogy 0-2-ről visszajöttünk a meccsbe, egyenlíteni tudtunk. Bizom benne, hogy Bulgáriában meglesz a továbbjutás. Le kell vonnunk a tanulságokat és rendezni kell a sorokat. Nagyon szerettük volna ma kiharcolni a továbbjutást, de nem volt görcsösség a csapatban, csak éppen a litvánok most kihasználták a hibáinkat" - mondta Szalai Attila, a válogatott védője.