80 nap alatt bejárja a Földet a luxusvonat, ami Magyarországra is jön

Vágólapra másolva!
Bejelentették annak a 80 napos, luxusvonatokon megtett utazásnak az indulási dátumát, melynek során a tehetősebbek négy kontinens tucatnyi országában járhatnak majd. Egy vonatos álomutazásokat szervező cégnek ez lesz az eddigi legnagyobb vállalkozása.
Vágólapra másolva!

Már tavaly bejelentették a Railbookers egyedülálló járatát, ami 80 napos időtartama alatt négy kontinens 13 országát érinti majd – köztük Magyarországot is, az itteni megálló az Ázsiából visszafelé tartó utazási szakaszban lesz majd. A világkörüli utazás során a résztvevők valójában nem egy, hanem hét pompás luxusvonattal utazhatnak, melyek a kontinensek népszerű úti céljai mellett bámulatos természeti látványosságok környékén is elhaladnak majd. Az utazási terv mégis egyetlen, grandiózus vonatozást ígér.

A Drive Magazin által közzétett összefoglalóban a káprázatosnak ígérkező utazás pontos részletei is olvashatók, ideértve azt is, hogy melyik földrészen mely országokat érinti majd a vonat, és milyen városokban áll meg rövidebb-hosszabb időre. Rómában például három napja lesz az utasoknak arra, hogy megcsodálhassák a város nevezetességeit, mielőtt továbbindulnak Ázsia irányába.

Az utazás során a résztvevők a világ legismertebb, legendás hírű vonatain teszik meg majd a távolságokat. Skóciában például a The Royal Scotsman szerelvényén ülnek majd, Párizsban pedig az Orient Expresszre szállnak át, hogy azon egészen Rónáig jussanak. Indiában az Orient Expressz ottani megfelelője, a Maharajas Expressz lesz a vonatuk.

Az egyedülálló utazáson Magyarország az 59. napon kerül sorra, a vonat Kecskemét és Lajosmizse után Budapesten áll majd meg. A lajosmizsei megállón a tervek szerint egy lovasbemutatót tekinthetnek meg a luxusvonat utasai.

Kiderült az is, mikor indul a több vonattal megvalósított, Föld körüli utazás.

A Railbookers közlése szerint a várhatóan életre szólóan emlékezetes utazás idén augusztus 28-án indul.

Aligha meglepő, hogy az utazás ára nem olcsó. 

Az utasoknak fejenként kb. 44 millió forintot kell azért fizetniük.

A hónapokon át tartó vonatozás induló állomása a kanadai Vancouver, a vége pedig a skóciai Edinburgh lesz. A két állomás között viszont az utasok Európa mellett Ázsia, sőt, Dél-Afrika egyes vidékeit is bejárják, számos UNESCO világörökségi helyszínt meglátogatva.

A szervező Railbrookers kínálatában más vonatos vakációs ajánlatok is szerepelnek, ám kétségkívül a 80 napos, kis túlzással Föld körülinek hívható út a leginkább exkluzív közöttük.

Ha szívesen olvasna más különleges vasutakról és vonatokról, kattintson cikkünkre, amelyben a világ leghosszabb szerelvényéről tudhat meg egészen meghökkentő érdekességeket!