Nacsa Lőrinc: A keresztényellenes ideológia már a XII. kerületben is megjelent

Vágólapra másolva!
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a keresztényellenes ideológia már a főváros XII. kerületében is megjelent, a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje ugyanis programjának középpontjába az egyházi szervezetek támogatásának eltörlését állította.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc, a kisebbik kormánypárt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a Hegyvidéken is meghatározó az egyházak közösségépítő, oktatási, nevelési, szociális és hitéleti tevékenysége, éppen ezért a Hegyvidéki Önkormányzat évente 50 millió forinttal segíti a vallásos emberek munkáját.

Rámutatott: az egykori MSZP-s Vincze Géza a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltjeként indul Hegyvidéken; "szocialista, kommunista programjának" középpontjába az egyházi szervezetek támogatásának visszaszorítását, eltörlését állította.

A KDNP-s politikus szerint Vincze Géza közösségektől, iskoláktól, rengeteg embertől venné el ezt a támogatást. 

NacsaLőrinc
Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese
Fotó: KISS ANNAMARIE

A baloldalon csak egyet tudnak: szétzúzni és megszüntetni a megtartó erővel bíró vallási közösségeket - fogalmazott, hozzátéve: a KDNP - összefogva a Fidesszel - ezt nem fogja hagyni. 

 "Megvédjük közösségeinket, zsidó-keresztény kultúránkat! Megvédjük magyarságunkat" - jelentette ki Nacsa Lőrinc.