Brutálisan meggazdagodtak Trippon Norberték és az újpesti Gyurcsány-párti politikusok - videó

Karácsony Gergely, Trippon norbert
Karácsony Gergely és Trippon Norbert
Fotó: Facebook/Trippon Norbert
Vágólapra másolva!
Valójában egy fél ciklus is elég volt ahhoz, hogy mesés gazdagságra tegyenek szert az újpesti DK-sok. Miután a közbeszerzésekkel bezárólag az összes pénzügyi jogkört a gazdasági alpolgármester, Trippon Norbert hatáskörébe rendelt a képviselő testület baloldali többsége, villámgyorsan építette a DK polgármesterjelöltje saját, és a Gyurcsány-emberek vagyonát. Déri Tibor először a Momentumból átlépett a DK-ba, majd 2022-ben, egészen szokatlan módon a ciklus közepén bejelentette, nem indul többet a polgármesteri székért, tette mindezt egy hónappal luxuslakásának megvásárlását követően. Trippon azonban még ennyit sem várt: az Origo információi szerint már 2020-ban egy 200 milliós villával bővült a gazdasági alpolgármester vagyona, amelyet aztán egy nagyságrendileg 1000 milliós felújítás követett. Adódik a kérdés, hogy vajon ilyen jól fizet-e az alpolgármesteri pozíció? – írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Mint az Origo rámutatott, hiába panaszkodott Trippon Norbert a városrész kivéreztetése miatt, a tények egészen mást mutatnak. Míg Újpest államháztartáson belüli bevételei 2018–2019-ben 3–3,5 milliárd forint körül voltak, addig 2022–2023-ra közel 6 milliárd forintra, tehát a duplájára nőttek. A városrész összes közhatalmi bevétele pedig 11 milliárdról 18 milliárdra gyarapodott az évek alatt. Aki Újpesten járatos, az tudja, hogy ez a városrészen nemigen látszik – írja a Pesti Srácok.

tripponnorbert
Trippon Norbert alpolgármester
Fotó: Facebook

Egyvalakinek azonban biztosan nincs oka panaszra Újpesten, ő pedig, nem más, mint Trippon Norbert. 

A városrész gazdasági alpolgármesteréről korábban megírta az Origo, hogy ő Gyurcsány valódi helytartója a városrészben, ő hozza az érdemi döntéseket, hiába hívják Déri Tibornak a polgármestert.

 A teljhatalmú alpolgármester szépen gyarapodott az elmúlt években. 2020-ban egy nagyon szép ingatlant vásárolt az Újpest legjobb környékének számító Bajza utcában. Bár az ingatlan felújításra szorult, de már a renoválást megelőzően is volt benne befektetési lehetőség. 

A kétszintes, 256 négyzetméter lakóterületű épület 579 négyzetméteres telken helyezkedik el, így jó eséllyel felújítatlan állapotban is 130–150 millió forint feletti értéket képviselt.

Az Origo által megkérdezett szakértők szerint az elmúlt években az ingatlan négyzetméterenként legalább 350–400 ezer forintos, összesen 80–100 millió forintos felújításon esett át. Volt itt tetőcsere, nyílászárócsere, szigetelés, kerítéscsere, kertrendezés. Az alpolgármester által közzétett karácsonyi felvételen az is jól látható, hogy a ház belülről is új berendezést kapott.

A felújítás az Origo által megkérdezett szakértő szerint akár 100 millió forintra is rúghatott, de megnézték a környékbeli ingatlanok vételárát is. 

A szomszédságban lévő ingatlanok négyzetméterenként 1,1–1,2 millió forintba kerülnek, így könnyű kiszámolni, hogy Trippon házának értéke több mint 250 millió forintot is érhet jelenleg.