Vágólapra másolva!
Alacsony színvonalú mérkőzésen a tartalékos Vasas győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A lefújás után a győri drukkerek hosszasan tüntettek az ETO klubháza előtt, elsősorban Varga Zoltán vezetőedző menesztését követelve. A hírek szerint elképzelhető, hogy hétfőn teljesül a szurkolók óhaja.

Borsodi Liga, 11. forduló
Győri ETO - Vasas 2-3 (1-2)
Győr, 2000 néző
vezette: Bede
Győr: Sebők - Böjte, Stark, Bognár - Farkas, Baumgartner, Golovic, Szanyó (Dulcea, a 46.), Lakos (Károlyi, a 46.) - Nicsenko, Vayer (Rósa, 70.)
Vasas: Nota - Schindler, Juhár, Tóth A., Andre - Maróti (Mitrovic, 92.), Tóth N., Polonkai, Kerényi - Zrlic (Hegedűs, 91.), Gyánó (Zsolnai, 69.)
gól: Baumgartner (39.), Stark (86., 11-esből), illetve Tóth N. (27., 45., 11-esből), Polonkai (68.)
kiállítva: Stark (92.)
sárga lap: Golovic (8.), Stark (49., 92.), Rósa (90.), illetve Schindler (24.), Nota (86.)

"Varga Zoltán! Ön a leggyengébb láncszem. Viszlát!" - ezzel a transzparenssel fejezte ki az ETO FC eddigi szereplésével és a vezetőedzővel kapcsolatos tömör véleményét a győri B-közép.

Pedig ezúttal minden adott lett volna ahhoz, hogy végre megszerezze első hazai győzelmét a zöld-fehér gárda, hiszen az ellenfél a sereghajtó Vasas együttese volt. Ráadásul az angyalföldiek hét kulcsemberüket is nélkülözték, így igencsak tartalékos volt Komjáti András gárdája.Ebből aztán a kilencven perc során semmi sem látszódott, mert a Vasas végig szervezettebben, ötletesebben és jobban játszott. Más kérdés, hogy az ellenfél, vagyis az ETO nem tette magasra a mércét.

Az első fél órában mezőnyfölénybe került a vendégegyüttes, ám miellőtt bárki is azt hinné, hogy ez helyzetekben is megmutatkozott, az erősen téved. A roppant gyenge iramban futballozó - bár ez a szó a két csapat teljesítményére ezúttal még a magyar viszonyokhoz képest is túlzás - játékosok közül majd fél óra elteltével egyedül Tóth Norbert jött rá, hogy ha nem lőnek kapura, aligha születik gól. A 27. percben váratlanul kapura szúrta a labdát, mely Sebők mellett védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba, 1-0.

Amilyen váratlan volt a Vasas vezető gólja, annyira váratlanul jött az egyenlítő találat. A 39. percben Szanyó pörgette ki a labdát az érkező Baumgartner elé, aki futtából, tíz méterről, kissé éles szögből a léc alá bombázott, 1-1. Úgy tűnt, döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, a 45. percben azonban büntetőből újból előnyhöz jutott a Vasas. Gyánó cselezte ki sorra a győri védőket, majd a tizenhatos sarkánál Szanyó és Bognár szorításában a földre került. A közelben álló Bede határozottan mutatott a büntetőpontra. A tizenegyesből Tóth Norbert magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba, 2-1.

A szünetben Varga két helyen is változtatott, Lakost Károlyi, Szanyót pedig az előzetesen kezdő tizenegyben jelölt Dulcea váltotta. A módosítás eredménye, hogy tizenöt perc alatt csupán három szögletet rúgott az ETO, kapura azonban továbbra is veszélytelenek voltak a győriek. Nem úgy a piros-kékek, akik a 68. percben végleg padlóra küldték az ETO-t. André tértölelő átadását Polonkai úgy vette át mellel, hogy lépéselőnybe került őrzőjével szemben, begyalogolt a tizenhatoson belülre, s a kifutó Sebők fölött lágyan a kapu közepébe ívelt, 3-1.

A hátralévő időszakban sokáig több minden történt a nézőtéren, mint a gyepen. Az elkeseredett hazai hívek szidalmaiból jutott edzőnek, játékosnak, főszponzornak egyaránt, s a hangulaton már az sem javított, hogy négy perccel a rendes játékidő letelte előtt szépített az ETO. A 86. percben Farkas hasonló cselsorozatot mutatott be, mint az első félidőben Gyánó, a győri labdarúgó ugyan hosszan szöktette magát, majd átesett a kifutó kapuson. Az újabb tizenegyest Stark a jobb alsó sarokba vágta, 3-2.

A hosszabbítás perceire jutott még egy kiállítás, Bede játékvezető szerint Stark szándékosan belerúgott Marótiba, amiért kiállította a védőt. A lefújást követően a csalódott és feldühödött nézők hosszan tüntettek a klubház, majd pedig a stadion bejárata előtt. A célpont elsősorban Varga Zoltán vezetőedző volt, akinek lehet, hogy a szombati volt a búcsúmérkőzése.

Az újabb kudarc után a csapat játékosaival hosszasan elbeszélgetett Tarsoly Csaba, az ETO FC Kft. főtulajdonosa. Hogy pontosan mi hangzott el a VIP-teremben, nem tudni, de híreink szerint nem elképzelhetetlen, hogy Vargát leváltják, s kedden már Burcsa Győző tartja az edzést. Ennek megerősítését illetve cáfolatát hétfőre ígérte Tarsoly.

Varga Zoltán: "Ennyire gyengén még nem láttam játszani a csapatomat, lélektelenül futballoztunk. Nemcsak csapatként, többen egyénileg is csalódást okoztak. Talán a játékosok lebecsülték az ellenfelet.

Komjáti András : "A mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemeltnek érzem sikerünket."

Papp Győző

Korábban: