Vágólapra másolva!
A találkozót futballszakmai szempontból nehéz lenne értékelni. Két, a tragikus események hatására bénult csapat összecsapásán a győri kapuvédő elemi hibáit kihasználva szerezték meg a három pontot a Simon Tibornak szép emléket állítani akaró ferencvárosiak.

Visszavonultatták Simon Tibor mezét

Fotó: MTI
Fotó: MTI
A szurkolók fáklyával emlékeztek

Ferencváros - Győri ETO 4-0 (1-0)
Üllői út, 6700 néző
vezette: Bede
Ferencváros: Szűcs L. - Balog, Dragóner, Gyepes - Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Pinte (Szili 69.), Gera, Jovic
Győr: Molnár - Böjte, Stark, Regedei, Andre (Bajusz 68.) - Lakos (Gőgh 72.), Golovic, Farkas, Károlyi - Semenik, Nicsenko (Krejci 75.)
gól: Jovic (15., 57.), Lipcsei (75.), Szili (89.)
sárga lap: Kriston (63.), illetve Böjte (23.)

15. perc: Lipcsei ívelt előre szabadrúgást, Molnár a labda alá szaladt, így Gera középre fejelhetett, és Jovic négy méterről az üresen maradt kapuba bólintott (1-0).

36. perc: Semenik 25 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, Szűcs Lajos a léc alá tartó labdát szögletre ütötte.

57. perc: megismétlődött az első ferencvárosi gól, amely kísértetiesen hasonló volt mint az első: ezúttal Kapic ívelt előre, Molnár ismét rosszul jött ki a kapujából, elvétette az ívelést, és Jovic hat méterről az üresen maradt kapuba fejelt (2-0).

75. perc: Szili átadását Kriston vette le a győriek büntetőterületén belül, a győri védők buktatták. A tizenegyest Lipcsei a balra vetődő Molnárba lőtte, ám a labda a kapusról visszaperdült elé, és másodszorra öt méterről már higgadtan emelt a kapu közepébe (3-0).

89. perc: Gera cselezgetett a győri tizenhatos közelében, előreívelésénél a teljes vendégvédelem leállt, így Szili tíz méterről könnyedén guríthatott a kapu bal sarkába (4-0).

Garami József (Ferencváros): "Ebben a helyzetben a mérkőzésről nem tudok mit mondani, kérem, értsék meg..."

Tamási Zsolt (Győr): "Csatlakozom Garami Józsefhez."

Bánki József

Ajánlat:

Ajánlat: