Vágólapra másolva!
Május 8-án, szerdán 17 órakor rendezik Pécsett a magyar-horvát válogatott labdarúgó-mérkőzést. Mirko Jozic horvát szövetségi kapitány már ki is jelölte keretét az összecsapásra.

A jövő szerdai mérkőzésig befejeződik a PMFC újmecsekaljai stadionjának felújítása, melynek keretében korszerűsítik a klubházat, az öltözőket, VIP-páholyt alakítanak ki, és megszépül a sajtópáholy is. Az ünnepélyes átadást a meccs napján 12 órakor tartják.

A pécsi jegypénztárakon kívül Szigetváron és Siklóson lehet jegyeket vásárolni. Horvátországból több száz szurkolót várnak. A horvátok hétfőn vagy kedden érkeznek Pécsre, és a Pátria Szállóban ütik fel főhadiszállásukat.

Szövetségi kapitányuk, Mirko Jozic kijelölte a baranyai megyeszékhelyre utazó keretet, a 18 labdarúgó közül 12-en külföldön játszanak.

A meghívottak között van Király Gábor és Dárdai Pál klubtársa, a Hertha BSC-ben szereplő Josip Simunic. A szakvezető ugyanakkor több, a német, angol és olasz bajnokságban játszó sztárra nem számíthat. Hiányozni fog a világbajnokságra készülő csapatból Davor Suker, Robert Kovac, Boris Zivkovic, Alen Boksic és Igor Tudor. Pályára lép viszont a korábbi hírekkel ellentétben Niko Kovac (Bayern München) és a BL-döntős Jurica Vranjes (Bayer Leverkusen).

A horvátok Mexikóval, Ecuadorral és Olaszországgal kerültek azonos csoportba a május 31-én kezdődő vb-n, amely előtt az utolsó felkészülési meccsüket játsszák Pécsett. A találkozót osztrák játékvezetői hármas vezeti, a tartalékbíró a pécsi Ábrahám Attila lesz. Az előmérkőzésen a PMSC és az eszéki öregfiúk mérkőznek meg egymással, 14.30-tól.

A horvát válogatott kerete:
kapusok: Tomislav Butina (Dinamo Zagreb), Vladimir Vasilj (FC Zagreb)
hátvédek: Robert Jarni (Panathinaikosz), Dario Simic (Internazionale), Josip Simunic (Hertha BSC), Anthony Seric (Verona), Filip Tapalovic (1860 München), Goran Sablic (Hajduk Split)
középpályások: Daniel Saric (Panathinaikosz), Robert Prosinecki (Portsmouth), Milan Rapaic (Fenerbahce), Jasmin Agic (Dinamo Zagreb), Jerko Leko (Dinamo Zagreb), Niko Kovac (Bayern München), Jurica Vranjes (Bayer Leverkusen)
csatárok: Mladen Petric (Grasshoppers), Ivica Olic (FC Zagreb), Tomislav Maric (Wolfsburg)

Horváth László

Fórum: