Aki a legjobb 16 közé tud jutni, az a világ legjobbjai közé tartozik

Halász Bence, atlétika, világbajnokság, kalapácsvetés
EUGENE, OREGON - JULY 15: Bence Halasz of Team Hungary competes in the Men's Hammer Throw qualification on day one of the World Athletics Championships Oregon22 at Hayward Field on July 15, 2022 in Eugene, Oregon. Patrick Smith/Getty Images/AFP (Photo by Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) korábbi sportigazgatója szerint megvannak a szombaton rajtoló budapesti világbajnokság esélyesei, de senki sem lehet biztos a győzelemben, ezért minden számban izgalmas versenyre számít.

A sportszakmai vezető az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában kedden elmondta, hogy a Budapest 2023 Zsivótzky Gyula Programmal mertek nagyot álmodni, de a magyar atléták még az általuk kitűzött célt is megduplázták.

- hangsúlyozta Spiriev, majd hozzátette, hogy rendező országként további versenyzőket is benevezhetett a MASZ, akiket a nemzetközi szövetségnek (WA) kellett jóváhagynia, így összesen 49 egyéni versenyszámban indulhatnak magyar atléták.

Közel húsz érmet szereztek az atlétáink az idei utánpótlás kontinensviadalokon Fotó: Polyák Attila - Origo

A szakvezető arról is beszélt, hogy az elmúlt tíz évben folyamatosan zajlik a sportág újjáépítése, ezért sportszakmai szempontból a 2028-as ötkarikás játékokat tűzték ki célul azoknak a fiatal tehetségeknek, akik a korosztályos versenyeken jelenleg sikert sikerre halmoznak.

- fogalmazott.

Halász Bence a magyarok nagy reménysége Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar sportolók vb-szereplését két részre bontotta: a sportolók egyéni eredményeihez, illetve a magyar csapat korábbi teljesítményéhez tudják hasonlítani.

- beszélt az Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes kalapácsvetőről Spiriev Attila, majd általánosságban megjegyezte: "egy vb-n, aki a legjobb 16 közé tud jutni, az már a világelitbe tartozik".

- mondta a nemzetközi mezőnyről.

A vb-t augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek a Hősök tere ad otthont.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.