Vágólapra másolva!
A Utah Jazz hazai pályán legyőzte a Golden State Warriors együttesét, így 4-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot és bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati-főcsoportjának döntőjébe.

Az ötödik mérkőzésen a hazaiak annak ellenére nyertek magabiztosan, hogy 25-ször adták el a labdát, ugyanis a Warriors játékosai - különösen a második félidőben - nagyon gyengén, mezőnyből csupán 36 százalékkal dobtak, így esélyük sem volt. A Jazz 1998 után jutott ismét főcsoportdöntőbe.

"Fantasztikus ez a pillanat" - mondta röviden a meccs után Derek Fisher (20 pont), a Jazz irányítója, aki a Los Angeles Lakersszel három bajnoki címet szerzett korábban.

"Hihetetlen. A szurkolók és mi is extázisba kerültünk, úgyhogy egy kicsit ünnepelni fogunk" - ujjongott Carlos Boozer (21 pont, 14 lepattanó), a Utah egyik legjobbja.

A búcsú ellenére a Golden State-nél sem szomorkodnak, hiszen a csapat az utolsó helyen jutott be a rájátszásba, amelynek első körében az alapszakasz-győztes Dallas Maverickset múlta felül.

A Utah Jazz a Phoenix Suns-San Antonio Spurs (2-2) párharc győztesével játszik majd a nyugati fináléban.

Keleten a Chicago nagy meglepetésre nyerni tudott a Detroit otthonában, így 3-2-re szépített. A hatodik mérkőzésre magyar idő szerint pénteken hajnalban kerül sor, Chicagóban. Érdekesség, hogy a liga történetében még egyetlen csapat sem tudott 3-0-s hátrányból fordítani, márpedig a Bulls most ezt tervezi.

A továbbjutás megünneplésére készülő Pistons-drukkereknek óriásit kellett csalódniuk kedvenceikben, mert a hazai pálya ellenére tulajdonképpen egy pillanatig sem volt esélyük a sikerre. A Bulls végig irányította a meccset, amelyen elsősorban Ben Gordon (28 pont) és Luol Deng (20 pont, 7 lepattanó) remeklésének köszönhetően nyert könnyedén.

Keleti-főcsoport, elődöntő, 5. mérkőzés:
Detroit Pistons - Chicago Bulls 92-108
a párharc állása:
3-2 a Detroit javára

Nyugati-főcsoport, elődöntő, 5. mérkőzés:
Utah Jazz - Golden State Warriors 100-87
a párharcot 4-1-re nyerte a Utah.
az összecsapások az egyik fél negyedik győzelméig tartanak