Szívszorító üzenetet küldött a tragikus balesetben lebénult sztársportoló

Finland v Switzerland: Bronze Medal Game - 2021 IIHF Women's World Championship GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT ICE HOCKEY
CALGARY, AB - AUGUST 31: Sanni Hakala #23 of Finland battles for the puck against Alina Marti #28 of Switzerland in the 2021 IIHF Women's World Championship bronze medal game played at WinSport Arena on August 31, 2021 in Calgary, Canada. Derek Leung/Getty Images/AFP (Photo by Derek Leung / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A közösségi oldalán tett közzé szívszorító üzenetet az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes finn női jégkorongozó, Sanni Hakala, aki múlt héten egy brutális esés után mellkastól lefelé teljesen lebénult.

Tragédia a jégen

A svéd HV71 csapatkapitánya múlt pénteken szenvedett tragikus balesetet, miután a Djurgarden ellen nagy sebességgel a kapuvasnak esett. A 26 éves csatárt hordágyon vitték le a jégről, majd azonnal kórházba szállították, mivel a lábai nem reagáltak az ingerekre.

Az orvosok azt közölték, hogy a sürgősségi műtét jól sikerült, ennek ellenére bekövetkezett, amitől mindenki tartott: mellkasától lefelé megbénult.

Sanni Hakala a 2022-es téli olimpián bronzérmet nyert a finn válogatottal Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Li Ran

Nem tudja felfogni, ami történik vele

A súlyos nyaki és gerincsérülést szenvedett Hakala a közösségi oldalán tett közzé érzelmes nyilatkozatot, amelyben elárulta, hogy a bénulása óta csak korlátozottan tudja mozgatni a karjait.

Múlt pénteken a kapuvasnak ütközve olyan súlyos sérülést szenvedtem, hogy mellkastól lefelé lebénultam, a karjaimat pedig csak nehezen tudom használni. Ez a szomorú valóság, amiben megpróbálok élni. Most hosszú és kemény küzdelem előtt állok a testemmel, ami életem legkeményebb meccse lesz. Minden energiámat a rehabilitációra kell fordítanom, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a felépülésből" – írta Hakala, hozzátéve, hogy a jövőben sem ő, sem pedig a klubja nem fog információt adni a rehabilitációval kapcsolatban.

Hakala Európa egyik legígéretesebb női jégkorongozója volt. Nagy tornán összesen ötször állhatott dobogóra a finn válogatottal: kétszeres olimpiai bronzérmes, vb-második és kétszeres vb-harmadik. Ebben az idényben 16 mérkőzésen 13 pontot (6 gól, 7 gólpassz) gyűjtött a HV71 csapatkapitányaként.