Ez a világ legnagyobb sportcsodája!

Faroe Islands - Norway Sports EM Fans Horizontal SPORT GRANDSTAND HANDBALL
13 January 2024, Berlin: Handball: European Championship, Faroe Islands - Norway, preliminary round, group D, match day 2, fans of the Faroe Islands team sing the national anthem before the match. Photo: Soeren Stache/dpa (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A mindössze 53 ezer lakosú Feröer-szigetekről 5000 kézilabdaszurkoló érkezett meg Berlinbe, hogy a helyszínen lássák saját csapatuk menetelését. A kis szigetország szombaton este döntetlent játszott azzal a norvég csapattal, amelyet sokan az Eb-aranyérem egyik várományosának tekintettek. Feröer kiürült, minden tizedik lakosa jelenleg Németországban van és szurkol a válogatottnak. Romantikus sportmese? Az, de nagyon szép.

Akik nem hisznek a csodában, kérem, nézzék meg ezt a videót, amelyet Rasmus Boysen készített Berlinben a Szlovénia-Feröer mérkőzés előtt.

A videó készítője is kiemeli, hogy az ország lakosságának 10 százaléka itt szurkol Berlinben.

Egy, az 5000 feröeri szurkoló közül Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Ez egy hihetetlen dolog. De az is, ahogyan szombaton este a kis csapat pontot szerzett Norvégia ellen.

Senki se mondja tehát, hogy az élsportból kiveszőben van a romantika. Csodás dolog, amit a feröreiek művelnek. A világ legnagyobb sportcsodája. Mint ahogyan a norvégok ellen elért döntetlen is az.