Zdravko Zdravkov (Bulgária)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Zdravko Zdravkov, a bolgárok hálóőre.
Vágólapra másolva!

Zdravko Zdravkov (Bulgária)
Poszt: kapus
Klub: Istanbulspor
Születési idő: 1970. október 4., Szófia
Testsúly, magasság: 186 cm/84 kg
Válogatottság: 57

A bolgár fővárosban született, és a helyi csapatok közül a Levszkiben kezdte pályafutását, 21 évesen már kupát nyert a csapattal, és a KEK-ben pályára lépett a Ferencváros ellen. A következő évben azonban a kispadra szorult, amit másfél évig viselt el, majd kölcsönbe az Etir Veliko Tirnavóba került.

Visszatérte után továbbra is a második számú kapus maradt, ezért a Szlavia Szófiához igazolt, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen itt bajnoki címet nyert, és 1996-ban bemutatkozhatott a válogatottban. Ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon, majd egy évvel később a török Istanbulsporhoz írt alá.

Az isztambuli egyesületet kétszer is elhagyta, előbb az Adanaspor, majd a Trabzonspor kedvéért, de mindannyiszor visszatért az Istanbulsporba, ahol jelenleg is véd. Már az 1998-as világbajnokságon is ő állt a bolgár válogatott kapujában, és azóta rendszeresen vele kezdődik a nemzeti csapat kapuja, bár két Eb-selejtezőn nem ő, hanem Dimitar Ivankov védett.